Türkiye Güres Federasyonu'ndan Tepki

Türkiye Güres Federasyonu, sosyal medya üzerinden karalama kampanyasi yapildigina dikkat çekerek açiklama yayimladi. Minderde verilecek mücadelenin masada da verilecegi belirtilen açiklamada, "Bizim yolumuz zaferler yolu. Dün oldugu gibi bugün de güres, olimpiyat oyunlarinda Cumhuriyet’in 100 aki olmaya devam edecek" denildi.

Türkiye Güres Federasyonu resmi sosyal medya hesabindan yapilan paylasimda, su ifadelere yer verildi:

"Dünya Güres Sampiyonasi’nda kazanilan zaferlerin hemen ardindan 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na alinacak kotalarin oldugu bir iklimde küçük ama bizleri üzen bir konu hakkinda açiklama yapmak zarureti dogmustur. Bu topraklarin asli unsuru olan güres dün oldugu gibi bugün de bir aile ortami içerisinde kararlarini almis, projelerini hayata geçirmis ve milli marsimizi birincilik kürsüsünde okutan sporcularimiza desteklerini vermistir ve vermeye devam edecektir. Özellikle sosyal medya üzerinden örgütlü ve planli bir sekilde karalama ve hatta iftira kampanyalarinin oldugunu gördügümüz su günlerde güres ailemize seslenmek istiyoruz; Biz asilsiz dedikodulara bir dakika bile zaman harcamadan tüm enerjimizle bu ülkenin en büyük hikayesi olan güresi hak ettigi yere tasimak için mücadele ediyoruz.

Veteranlar Sampiyonasi olarak bilinen UWW’de takvimi olan ancak Türkiye Güres Federasyonu faaliyet programinda yer almayan, Türkiye Sampiyonasi yapilmayan, Güres Federasyonu tarafindan milli takimi olusturulmayan turnuvalara dün oldugu gibi bugün de hukuki ve bürokratik tüm destegi verdik. Kaldi ki Türkiye Güres Federasyonu bu sartlara ragmen turnuvalara katilan sporcular için iki antrenör ve bir de hakem görevlendirmistir. Hatta kisilerin bu turnuvalara katilimlarinda en çok zorlandiklari alan olan pasaport konusunda da yardimci olduk. Burada açikça söylemeliyiz ki pasaport konusu toplumumuzun da yakinda bildigi istismara açik bir meseledir. Yakin tarihte aci örneklerini medyadan gördügümüz üzere pasaport konusunda kurumlar Içisleri Bakanligi ile koordineli çalismakla birlikte olup sorumluluk kurumlarda ve bizzat baskandadir.

Tüm bu bilinen gerçekler isiginda, hem pasaport süreçlerinde yardimci olacagimizi, hem de turnuvada kürsüye çikacak sporcularin üzerlerindeki ay-yildizli formayi verecegimizi söylememize ragmen bu tarz istismarin gerçeklestirilmesi iyi niyetten uzaktir. Ancak ifade ettigimiz gibi sosyal medya üzerinden bizzat bir odak tarafindan yönetildigi çok açik bir sekilde bu turnuva istismar edilmektedir."

"Güres, olimpiyat oyunlarinda Cumhuriyet’in 100 aki olmaya devam edecek"

Federasyon çalisanlarinin hakkini yedirmeyecekleri belirtilen açiklamada, "Bu istismarin önüne geçmek için hukuki haklarimizi kullanmak için harekete geçtigimizi tüm spor kamuoyuna duyuruyoruz. Bizim yolumuz zaferler yolu. Dün oldugu gibi bugün de olimpiyat oyunlarinda güres, Cumhuriyet’in 100 aki olmaya devam edecek. Federasyondaki tüm çalisma arkadaslarimiz gecesini gündüzüne katarak bu amaç ugruna mücadele ediyor. Federasyon olarak bu kahraman çalisanlarimizin hakkini hukukunu bir küçük azinliga yedirmek niyetinde degiliz" ifadeleri yer aldi.

Açiklamanin sonunda sporcular ve ailelere seslenilirken, açiklamanin sonunda su ifadeler yer aldi:

"Hedefimiz olan altin madalyalar yolculugunda fikri hür, vicdani hür sporcularimizla birlikte minderde verdigimiz mücadelenin bir benzerini masada da verecek oldugumuzu herkese hatirlatmak istiyoruz.

Sevgili güres ailemizin degerli hocalari, sporculari, veteran güresçileri ve aileler; bizler sizlerle variz ve bu yarin da bu sekilde olacak. 2024 Paris’te yanacak bu ates, 2028 Los Angeles’ta sönmeden güçlenecek. Biz buradayiz!"

Kaynak: İHA