Pendikli Bosnaklarin, Dzeko Heyecani

Bosnak nüfusunun fazla oldugu Pendik’te, Dzeko heyecani yasaniyor. Trendyol Süper Lig’de pazar günü oynanacak Pendikspor-Fenerbahçe maçinin yapilacagi stadin çevresinde yogun olarak yasayan Bosna-Hersekliler, sari-lacivertlilerin yildiz futbolcusu, vatandaslari Edin Dzeko’yu agirlamak istiyor. Mahalle sakinleri, Dzeko’ya geleneksel Bosnak böreklerini ikram edip, kültürlerini yasatmayi arzu ediyor.

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasinda Pendikspor, 29 Ekim Pazar günü Fenerbahçe’yi konuk edecek. Pendik Stadi’nda oynanacak bu zorlu mücadele öncesi Pendikli Bosnaklari da Dzeko heyecani sardi. Pendik’te stat çevresindeki mahallelerde yasayan yaklasik 100 bin Bosnak vatandas, sari-lacivertli takimin Bosna-Hersekli yildizi Edin Dzeko’yu yakindan görmek için sabirsizlaniyor. Mahalle sakinleri, Türkiye’de yasattiklari Bosnak kültürünü Dzeko’ya da göstermek istiyor.

Erdogan Erden: “Dzeko’yu, Anadolu Yakasi Bosna-Sancak Dernegi’ne bekliyoruz”

Mahalle olarak vatandaslari Dzeko’nun, Pendik’e gelmesinin heyecanini yasadiklarini söyleyen Istanbul Anadolu Yakasi Bosna-Sancak Dernegi Baskani Erdogan Erden, “Bosna ve Sancak’in, Bosnaklarin yetistirmis oldugu en iyi futbolculardan biri olan Dzeko’yu da yaklasik 100 bin nüfusu olan Pendi’teki Bosnaklari ziyaret etmesi için Anadolu Yakasi Bosna-Sancak Dernegi’ne bekliyoruz. Buradaki Bosnaklarimiz kendisine Bosna’da olmayacak kadar kültürümüzü tanitan; Bosnak böregimiz, folklor ekiplerimiz, Bosnak restoranlarimizi, mahallemizdeki Balkan dokusuna uygun yerleri görünce ondan sonra tekrar tekrar Pendik’e gelecektir. O yüzden kendisine de Pendikspor maçinda basarilar diliyorum. Biz o gün Fenerbahçe’yi tutuyoruz” ifadelerini kullandi.

Bosnak mahallesi sakinlerinden Mahir Bassaygin da, “Pendikspor tarihinde ilk defa Süper Lig’de mücadele ediyor. Bu hem mahallemiz hem de Pendik için çok büyük gurur. Tabii ki burada büyük takimlarla oynamasi da büyük heyecan veriyor. Dzeko gibi dünya yildizinin buraya gelmesi de özellikle bizim Bosnak mahallesinde büyük heyecan yasatiyor. Herkes heyecanla bu maçi bekliyor. Duygusal sekilde Pendikspor’un kazanmasini istiyoruz ama Dzeko da maça çok büyük bir anlam katacaktir” cümleleriyle duygularini aktardi.

Muhtar Ismail Güngör: “Dzeko’nun, Bosnak mahallesinde agirlanmasi bizim için çok önemli”

Yesilbaglar Mahalle Muhtari Ismail Güngör, soydaslari Dzeko’yu mahallelerinde misafir etmek istediklerini belirtti.

Göngör, “Edin Dzeko gibi büyük bir futbolcunun Bosnak mahallesinde agirlanmasi bizim için çok önemli. Gururumuz, en kisa sürede kendisini dernegimize de mahallemize de bekliyoruz. Burada zannediyorum 20 tane Bosnak böregi dükkanimiz ve çok da güzel restoranlarimiz var. Burada agirlamak isteriz kendisini” diye konustu.



Esnaf Fatih Sancakli: “Dzeko bizim için büyük bir kahraman”

Esnaf Fatih Sancakli ise Edin Dzeko’yu, kuru et ve Bosnak Mutfagi’nin özel lezzetlerinden biri olan Soka’yi yemesi için mahallelerine çagirdi. Sancakli, 37 yasindaki futbolcudan ‘kahraman’ olarak bahsederek, “Bu bizim için çok büyük bir heyecan. Bosna kökenli olan Edin Dzeko, bizim için çok büyük bir kahraman. Bizim insanimiza duymus oldugu saygisi, sevgisi ve de bagliligi bizi çok mutlu ediyor. Bizim semtimizde Pendikspor ile oynayacagi maç kendisinin oynamasi bize büyük bir heyecan katacak. Daha sonrasinda kendisini mahallemizde de misafir etmek istiyoruz. Bizim kirmayip gelirse çok mutlu oluruz” dedi.



Dzeko’ya, Bosnakça çagrida bulundular

Pendik’te yasayan Bosnak vatandaslar, Edin Dzeko’ya; Bosnakça çagrida bulunmayi da ihmal etmedi. Mahalle sakini Salami Hamzaoglullari, “Dzeko bizim hemsehrimiz oldugu için çok heyecanliyiz, onu karsilamak ve agirlamak istiyoruz. Bizim mahallemizde yaklasik 40 bin Bosnak yasiyor. Çok gururluyuz, Dzeko’nun Türkiye’de olmasindan olayi da çok mutluyuz” açiklamasini yaparken, cümlelerini ise Bosnakça, “Dzeko’yu mahallemizde, dernegimizde agirlamak istiyoruz” diyerek tamamladi.

Mahallede kasap dükkani bulunan Necat Nur isimli esnaf da Bosnakça, Dzeko’ya, “En kisa sürede seni görmek istiyoruz” seklinde seslendi.

Kaynak: İHA