Hatayspor - Kayserispor Maçinin Ardindan

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasinda Hatayspor, İçel Stadyumu’nda karsilastigi Kayserispor’a 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan teknik direktörler açiklamalarda bulundu.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, Hatayspor deplasmaninin ligin en zor deplasmanlarindan biri oldugunu belirterek, "Bu yüzden de birçok anlamda ilklerin oldugu bir maç oldu. Hatayspor adina ilk defa kendi sahalarinda maglup oldular. Bizim adimiza bu sezon ilk defa üst üste 2 hafta galibiyet aldik ve kendi takimimiz adina bir de 210 gün sonra deplasmanda gelen ilk galibiyet. Bu zor deplasmanda çok ciddi efor koyup, mücadele eden oyuncularimi yürekten kutluyorum. Biz geçen haftayi yeni bir baslangiç olarak görüyorduk. Hatayspor ligin en genç kadrolarindan birine sahip. Iç sahada özellikle çok etkili oynuyorlar. Dinamik, atletizmi yüksek oyunculara sahip ve ligin en iyi geçis yapan takimlarindan biri. Bizi çok zor bir maç bekledigini biliyorduk. Maç dengeli basladi.

Ilk yarida bizim biraz daha net pozisyonlarimiz vardi. Ikinci yarida oyunu kendi sahamizda kabul etmemek adina ayni oyun düzeniyle basladik ve 46. dakikada 2-0 öne geçtik. 2-0’dan 2-1’lik bölüme kadar oyun biraz daha Hatayspor’un kontrolünde olsa da dengeli gittigini düsünüyorum. Ancak golü yedikten sonra Hatayspor dogal olarak daha çok topa sahip oldu, pozisyonlar üretti. O pozisyonda iyi savunma yaptigimizi düsünüyorum. Bu bölümde özellikle kalecimiz Bilal çok iyi oynadi. Neticede maçi kazanmasini bildik. Hatayspor gibi zor bir deplasmanda alinan galibiyetten dolayi oyuncularimi tekrardan kutluyorum. Insallah bu galibiyet bundan sonraki süreçte farkli hayaller kurmamiza vesile olmasini diliyorum" dedi.



Volkan Demirel: "Yakaladigimiz pozisyonlari degerlendiremedik"

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise maçi ilk yari ve ikinci yari olarak ayirmak gerektigini kaydederek, "Takimimizin ikinci yaridaki oyun sekli her maçta asagi yukari ayni oluyor. Bugün de Kayserispor’un ilerideki ön oyuncularin defansin arkasina kosularla pozisyon buldular. Bir pozisyonda gol yedik. Onun akabinde 2-3 pozisyona daha girdiler. Biz ise yakaladigimiz pozisyonlari degerlendiremedik. Ilk yari oyun olarak düsük kalan ve oyuna giremeyen bir Hatayspor vardi. Ikinci yarida oyunu tamamen elimize almamiz gerekiyordu ama ikinci yarinin basinda kullandiklari tek kornerden gol yedik. Sonrasinda yaptigimiz oyuncu degisiklikleriyle, saha içindeki sistemsel degisikliklerle oyuna denge getirmeye çalistik. Toplama oynama, sut, pozisyon bulmada üstün olsak da skor anlaminda maçi dengeleyemedik. Kayserispor’u da su anlamda tebrik etmek lazim. Dogru oyunla, dogru mücadeleyle bugün 3 puani almasini bildiler. Ben ise Hatayspor Teknik Direktörlügü görevinde ilk defa kendi sahamizda maglup olduk. Geçen hafta Fenerbahçe’ye karsi ligdeki ilk maglubiyetimizi almistik. Bunlardan ders çikartacagiz. Önümüzdeki bir kupa maçimiz var" diye konustu.

Kaynak: İHA