Güresçi Ikiz Kardeslerin Hedefinde Avrupa Sampiyonlugu Var

Bayburt’ta yasayan Mehmet Akif Çolak ve Yusuf Ziya Çolak isimli ikiz kardesler, spor alaninda da birbirinden ayrilmayarak gürese basladilar.

Fen Lisesi 11’inci sinif ögrencisi olan ikizler okulda hem ayni sinifi, hem de ayni sirayi paylasiyorlar. Gündüz okulun, aksam ise antrenman için spor salonunun yolunu tutan ikizler kardesler, çok çalistiklarini ifade ederek, U17 Avrupa Sampiyonasi’nda Avrupa sampiyonu olmayi hedeflediklerini söylediler.

Hobi amaçli basladiklari güreste epey bir yol kateden ikiz kardesler, dis hekimi ve bilgisayar mühendisi olmak istediklerini, bir yandan da derslerini aksatmayacak sekilde sporu profesyonel olarak sürdüreceklerini bildirdiler.

Keyifli vakit geçirerek hem spora hem de derslere vakit ayirdigini vurgulayan Mehmet Akif Çolak, "Ikizimle beraber güres antrenmanlarina geliyoruz. Evde ve okulda beraberiz, hobi olarak da gürese birlikte gidelim dedik ve gürese basladik" diyerek konustu.

U17 Avrupa Sampiyonasi’nda derece yapmak istediklerinin altini çizen Yusuf Ziya Çolak, "Ikizimle birlikte Fen Lisesinde okuyoruz, 11’inci sinif ögrencisiyiz. U17 Avrupa Sampiyonasi’nda derece yapmayi hedefliyoruz" dedi.

Sporcularin U17 Avrupa Sampiyonasi’na siki bir sekilde hazirlandiklarini belirten güres antrenörü Mustafa Çiftci, yogun bir antrenman sürecinden geçtiklerine dikkat çekerek, "Performans sporcularimiz 60 ve 30 kisilik iki gruptan olusuyor. Büyükler ve küçükler olarak gruplari ikiye ayirdik. Büyükler kategorisinde Mehmet Akif ve Yusuf Ziya isimli ikiz kardeslerimiz var. Sporcularimizi yapilacak olan U17 Türkiye Sampiyonasi ve Avrupa Sampiyonasi’na hazirliyoruz. Yogun bir antrenman sürecinden geçiyoruz. Önümüzdeki sezonlarda yapilacak olan Avrupa Sampiyonasi’na ve Dünya Sampiyonasi’na Bayburt’tan sporcu göndermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA