Cumhuriyetin 100. Yil Etkinlikleri Devam Ediyor

Cumhuriyetin 100. Yili Kutlama programi dahilinde, farkli spor dallarinda düzenlenen spor organizasyonlari ile farkli alanlardaki etkinlikler hiz kesmeden devam ediyor.

Hafta sonu düzenlenen satranç ve yüzme müsabakalariyla baslayan organizasyonlar hafta içinde de 3x3 Basketbol ve Mini Voleybol müsabakalariyla devam ederken, Cumhuriyetin 100. Yil coskusu eksik olmuyor.

200’ü geçen satranç sporcusunun katilimiyla Sehit Turgut Solak Spor Salonunda hafta sonu gerçeklestirilen Cumhuriyet Kupasi Satranç müsabakalari ve Olimpik Yüzme Havuzunda 257 sporcunun katilimiyla tamamlanan Yüzme 29 Ekim Cumhuriyetin 100. Yili yarismalarinin açilis törenindeki cosku görülmeye degerdi. Açilis seremonisine Türk Bayraklariyla çikan yüzme sporculari tribünlerdeki velilerden ve izleyicilerden büyük alkis aldi. Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi basta olmak üzere diger paydas kurumlar ile birlikte hayata geçen programlarda, dereceye giren sporcularimiza madalya ve kupalarinin yani sira sürpriz hediyeler de takdim edildi.

Cumhuriyetin 100. Yili kutlamalari dahilinde AVM Basketbol Sahasinda pazartesi günü 8 farkli kategoride 41 takimin katilimiyla baslayan 3x3 Sokak Basketbolu müsabakalarinda ise heyecan cumartesi gününe kadar sürecek. Dereceye giren takim ve basketbolcularin ödüllerinin verilecegi ödül töreni ise 28 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek.

Mini Voleybolda ise heyecanin adresi Sehit Turgut Solak Spor Salonu. 11 takim ve yaklasik 150 sporcunun katilimiyla Çarsamba günü baslayan heyecan, Cuma günü oynanacak final grubu müsabakalari ve ardindan düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Cumhuriyetin 100.Yil Kutlamalarinda 16 Gönüllü Gencin ve egitmenlerinin sahne aldigi “Cumhuriyetimizin 100.Yili Konseri” 500 kisinin katilimi ile Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Konser sonrasinda da açilisi yapilan “Cumhuriyet” Temali Resim Sergisi büyük ilgi gördü.

100. Yil coskusunun zirveye çikacagi organizasyonlar ise 28 Ekim 2023 Cumartesi günü, Atatürk Anitinda yapilacak Çelenk Sunma Programinin hemen akabinde starti verilecek “Bisiklet Turu” ile 29 Ekim 2023 Pazar günü resmi Kutlama Programinin hemen bitiminde Atatürk Stadindan verilecek start ile baslayacak ve 7’den 77 ye tüm vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirilecek “100. Yil Halk Kosusu” olacak. Ön kayit süreci halen devam eden bu 2 önemli organizasyona; katilim saglayacak herkese start öncesinde t-shirt hediye edilirken, organizasyonlarin bitiminde de Ani Madalyalari katilimcilara teslim edilecek.

Kaynak: İHA