Çaykur Rizespor Ile Galatasaray 43. Randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasinda deplasmanda karsilasacagi Çaykur Rizespor ile ligde 43. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasinda Galatasaray, yarin saat 19.00’da deplasmanda Çaykur Rizespor karsilasacak. Ligde geride kalan haftada sari-kirmizililar 8 galibiyet, 1 beraberlikle aldigi 25 puanla ikinci sirada bulunuyor. Yesil-mavililer ise 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 maglubiyetle topladigi 14 puanla 8. sirada yer aliyor.

43. randevu

Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 42 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 28 kez sahadan 3 puanla ayrilan taraf oldu. Yesil-maviler ise rakibini 7 kez maglup etti. 7 mücadele de berabere sona erdi. Aslan’in 99 golüne, Rize ekibi 44 golle karsilik verdi.

Iki takim arasinda 27 Subat 2022 tarihinde Istanbul’da oynanan son mücadeleyi Galatasaray 4-2’lik skorla kazandi.

Süper Lig’de son 8 maçini kazandi

Galatasaray, Süper Lig’de oynadigi son 8 karsilasmadan 3 puanla ayrildi. Sezona Kayserispor beraberligi ile baslayan sari-kirmizililar, daha sonra sirasiyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Basaksehir, Istanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor ve Besiktas’i maglup etmeyi basardi.

Deplasman karnesi

Galatasaray ligde bu sezon deplasmanda 5 karsilasmaya çikti. Sari-kirmizililar 4 galibiyet, 1 beraberlik aldi ve 13 topladi. Cimbom, konuk oldugu 5 maçta 8 gol atarken, kalesinde ise 1 gol gördü. Aslan bu performansiyla dis sahada en çok puan alan takim konumunda yer aliyor.

Mauro Icardi 16 maçta 15 gol atti

Galatasaray’in Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, attigi gollerle takimina kazandirmaya devam ediyor. Icardi, bu sezon toplam 16 resmi karsilasmada görev aldi ve fileleri toplam 15 kez havalandirdi. 30 yasindaki futbolcu, bu gollerin 10’unu Süper Lig’de, 3’ünü UEFA Sampiyonlar Ligi elemelerinde, 2’sini de gruplarda kaydetti.

Icardi, ayrica ligde krallik yarisinda zirvede bulunuyor.

En az gol yiyen takim

Galatasaray, bu sezon savunmada da gösterdigi basarili performansla dikkat çekiyor. Sari-kirmizililar, ligde oynadigi 9 karsilasmada kalesinde 5 gol gördü ve bu performansiyla ligde Fenerbahçe ile birlikte en az gol yiyen takim olarak bulunuyor. Cimbom, söz konusu 9 maçin 5’inde de kalesini gole kapadi.

Okan Buruk ile Ilhan Palut, 4. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, bugüne kadar 3 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda Buruk; Galatasaray ve Basaksehir’i, Palut ise Göztepe ve Konyaspor’u çalistiriyordu. Oynanan 3 mücadelede Okan Buruk ekipleri 2 galibiyet alirken, 1 maç da berabere sona erdi.

Fernando Muslera sinirda

Galatasaray’da Rizespor maçi öncesinde 1 futbolcu sari kart ceza sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda kaleci Fernando Muslera, Rize karsisinda sari kart görmesi durumunda gelecek Kasimpasa maçinda cezali duruma düsecek.

Kadir Saglam düdük çalacak

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasinda oynanacak mücadeleyi hakem Kadir Saglam yönetecek. Saglam’in yardimciliklarini Esat Sancaktar ile Ibrahim Bozbey yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Çagdas Altay olacak.

Kaynak: İHA