TFF Fair Play Ödülleri'nin Sahipleri Belli Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu’nun sporun vazgeçilmez unsuru olan Fair Play’in yayginlastirilmasi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla düzenledigi TFF Fair Play Ödülleri’nin Agustos-Eylül 2023 Dönemi sahipleri, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafindan belirlendi.

Baskan Ali Erten, Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacicaferoglu, Prof. Dr. Fatma Ayanoglu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altinöz ve Metin Tekin’den olusan TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu ayrica Trendyol Süper Lig ödüllerinin her ay TFF resmi web sayfasi üzerinden kamuoyuna duyurulmasina karar verdi.

Ödüller yilda iki kere büyük gala törenleri ile sahiplerini bulacak

Trendyol 1. Lig’e iliskin ödüller ise Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun devre arasinda ve sezon sonunda genel bir degerlendirmede bulunmasiyla belirlenecek. Trendyol Süper Lig ödülleri ile Trendyol 1. Lig Fair Play ödülleri Ocak ve Mayis aylarinda Türk Futbol Ailesinin katilimlariyla gerçeklestirilecek gala törenlerinde sahiplerini bulacak. Sosyal Sorumluluk Ödülleri ile TFF Özel Ödülleri ise bütün ligleri ve tüm sezonu kapsayacak sekilde belirlenecek ve Mayis ayinda gerçeklestirilecek gala töreninde verilecek.

Kurul üyelerinin yaptigi degerlendirmeler sonucunda En Centilmen Takim, En Centilmen Teknik Direktör, En Centilmen Taraftar ve En Centilmen Futbolcu kategorilerinde ödüle layik görülenler ve verilme gerekçeleri söyle:

En Centilmen Takim: Yilport Samsunspor

Gerekçe: 3 Eylül 2023 tarihinde Trendyol Süper Lig 4. haftasinda oynanan Yilport Samsunspor-Istanbulspor A.S. maçindaki duyarli davranislari nedeniyle Yilport Samsunspor takimi ödüle layik görüldü.

Yilport Samsunspor yönetimi, Yeni 19 Mayis Stadyumu’ndaki tüm maçlarin seremonisine Akademi ve Spor Okulu ögrencileri ile çikma kararini bu maçta uygulamaya basladi.

Seremoni sirasinda Istiklal Marsi okunurken, yagmur iyice siddetini artirdi. Yilport Samsunsporlu futbolcular minik meslektaslarinin islanmamasi için formalarini siper etti. Kaleci Okan Kocuk ve Kaptan Fofana’ya diger oyuncular da katildi.

Maç, yogun yagis nedeniyle 13. dakikada ileri bir tarihe ertelendi. Bu örnek davranis nedeni ile Samsunspor takimi, oy birligi ile ödüle layik bulunmustur.

En Centilmen Teknik Direktör: Patrick Kluivert (Adana Demirspor)

Gerekçe: Dünya futbolunun en önemli yildizlarindan olan, Ajax, Barcelona ve Hollanda Milli Takimi’nin unutulmaz futbolcusu Patrick Kluivert, kariyerinin ilk kulüp teknik direktörlügü için adim attigi Adana’da gülümseyen yüzü, nazik tavirlari, takimi ve camiayi kucaklayisi ile farkini hissettirdi. Kluivert; 24 Eylül 2023 tarihinde oynanan Kasimpasa A.S. - Yukatel Adana Demirspor A.S. maçinda oyuncularinin 3 kirmizi kart görmelerine ve takiminin yenilmesine ragmen davranislariyla takdir topladi. Tribünleri ve ögrencilerini gerginlikten uzak tutmaya çalisan Kluivert, baski altinda sakinligini korumasini bildi. Maç sonunda da rakip takim ve müsabaka yönetimi ile ilgili en küçük bir negatif ve elestirel tavir göstermedi. Tam tersine özelestiri yapan Hollandali teknik adam, örnek bir karakter oldugunu ülkemizde bulundugu kisa sürede gösterdi ve oy birligi ile ödüle layik bulundu.

En Centilmen Taraftar: Yilport Samsunspor Taraftari

Gerekçe: Lig sonuncusu olmalarina ve 7. haftada konuk ettikleri Gaziantep FK A.S. maçini 2-0 kaybetmelerine ragmen rakip takimi maç sonunda alkislayarak ugurlayan Yilport Samsunspor taraftari, Fair Play’e yakisir bir davranis sergiledi. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, rakip takim teknik direktörü Marius Sumudica’nin da "kariyerimin en önemli anlarindan biriydi" seklinde övdügü bu davranis oy birligi ile ödüle layik buldu.

En Centilmen Futbolcu: Fernando Muslera (Galatasaray)

Gerekçe: Rakibe duydugu saygi, maçlardan sonra rakip kalecileri tebrik etmesi, gerekirse teselli etmesi ve tüm futbol yasami boyunca sergiledigi Fair Play degerlerine uygun, örnek olusturacak genel yaklasimlari nedeni ile ödüle oy birligi ile layik bulunmustur.

Kaynak: İHA