A Milli Erkek Hentbol Takimi Sakarya'da Sahaya Çikacak

A Mili Erkek Hentbol Takimi, 1 Kasim Çarsamba günü Serdivan Spor Salonu’nda saat 19.00’da Italya ile karsilasacak.

Türkiye ile Italya arasinda Sakarya’da oynanacak 2025 Erkekler Dünya Hentbol Sampiyonasi Avrupa Elemeleri 1. Tur karsilasmasi öncesi düzenlenen basin toplantisinda konusan Baskan Ekrem Yüce, “A mili heyecan sehrimizde yasanacak. 1 Kasim Çarsamba günü oynanacak zorlu karsilasmada ay-yildizli bayraklarimizla takimimizin yaninda olacagiz. Tüm hemserilerimizi A Milli Hentbol Takimimizin yaninda olmaya davet ediyorum” dedi.

AKOM’da gerçeklestirilen toplantida Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, A Milli Erkek Hentbol Takimi’ndan Sorumlu Asbaskan Salim Öztürk, Gençlik ve Spor Il Müdürü Nevzat Inanç, Büyüksehir Spor Kulübü Baskani Cevat Eksi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Ilhan Serif Aykaç, sporcular ve çok sayida davetli yer aldi.

Yüce: "Sporu ve sporcuyu destekleyen bir anlayisla hareket ediyoruz"

Gönüllerin Türk Milli Takimla atacagini belirten Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yüce, Büyüksehir Hentbol Takiminin 6 sporcusunun da A Milli formayla mücadele edecegini ifade ederek, tüm sporcu ve teknik ekibe basari dileklerini iletti.

Baskan Yüce, Sakarya’nin sahip oldugu potansiyelin farkinda olduklarini ifade ederek, “Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimiz için 4,5 yildir canla basla çalisiyoruz. Sehir olarak ulasimda, tarimda, kültürde ve tabii sporda birçok gelisme kat ediyoruz. Spor, günlük hayatimizin içinde her zaman yer almasi gereken önemli bir etkinlik. Biz de sporu ve sporcuyu destekleyen çalismalara özen gösteriyoruz. 32 farkli bransta, 5 bini askin gurur kaynagimiz olan sporcumuz bulunuyor. Bu vesile ile Sakarya’mizi gururla temsil eden bütün sporcularimizi, ailelerini ve hocalarini tebrik ediyorum. Hentbol takimimiza burada bir parantez açmak istiyorum. Sehrimizde ilk defa oynanan Avrupa kupasi maçinda gösterdikleri mücadeleden dolayi tüm sporcularimizi tebrik ediyor, destekleyen herkese tesekkürlerimi iletiyorum” diye konustu.



"Simdiden sporcularimiza cani gönülden basarilar diliyorum”

Konusmasinda sampiyonanin takvimine dair bilgi veren Baskan Yüce, “Sakarya olarak spor alaninda gerek ulusal gerekse uluslararasi sampiyonalara ev sahipligi yaptik. Bugün bir müsabakasina ev sahipligi yapacagimiz 2025 Erkekler Dünya Hentbol Sampiyonasi’ni ve sehrimizde oynanacak maçi tanitmak ve detaylarini sizlerle paylasmak için bir aradayiz. 2025 Erkekler Dünya Hentbol Sampiyonasi 8-26 Ocak 2025 tarihleri arasinda Hirvatistan, Danimarka ve Norveç’in ortakligiyla düzenlenecek. Bu sampiyona maçlarindan önce 2 turdan olusan eleme maçlari olacak. A Milli Hentbol Takimi’nin Italya ile oynayacagi Avrupa Elemeleri 1. Tur mücadelesine ev sahipligi yapacagiz. 1 Kasim’da sehrimizde oynanacak Türkiye-Italya karsilasmasinda gönlümüz Türkiye’mizden yana olacak. Simdiden sporcularimiza cani gönülden basarilar diliyorum” seklinde konustu.



Kiliç: "Sakarya’yi milli takimimizi desteklemeye davet ediyorum"

Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, “Bu anlamli ve önemli maç için bir aradayiz. Güçlü bir takim olan Italya karsisinda dünya sampiyonasina katilmak için eleme maçlari oynayacagiz. Sakarya’nin hentbolda farkli bir yeri var. Geçtigimiz yil Süper Lig’de final oynayan takimi vardi. Bu yilda iddiali bir takim kurdular. Ayni zamana milli takima 6 sporcu vererek en çok sporcu yollayan takim konumunda. Sakarya bisikletten sonra hentbol sehri de olabilecek yapiya sahip. Tüm Sakaryali sporseverleri A Milli Takimimizi desteklemeye davet ediyorum. Insallah güzel bir atmosferde güzel bir galibiyet alacagimiz bir milli heyecan yasariz” dedi.



Inanç: "Milli takimimiz ilk mücadeleden galip ayrilacaktir"

Gençlik ve Spor Il Müdürü Nevzat Inanç, “Sakarya uzun zamandir büyük organizasyonlara ev sahipligi yapiyor. Bugünde bunlardan biri olacak Türkiye ile Italya Hentbol Dünya Sampiyonasi elemelerinin tanitimi için buradayiz. Milli maçin Sakarya’da oynama karari aldiklari için tesekkür ediyorum. Tüm sporseverleri Çarsamba günü milli heyecani yasamak için Serdivan Spor Salonu’na davet ediyorum. Insallah Sakarya tribünü dolduracak ve A Milli Takimimiz seyircimizin de destegi ile ilk mücadeleden galip ayrilacaktir” açiklamasinda bulundu.

Zorlu mücadele 1 Kasim Çarsamba günü Sakarya’da

Sakarya’da 1 Kasim Çarsamba günü Serdivan Spor Salonu’nda oynanacak Türkiye-Italya karsilasmasi saat 19.00’da baslayacak. TRT Spor Yildiz ekranlarindan canli olarak ekranlara tasinacak. A Milli Hentbol Takimi 30 Ekim Pazartesi günü hazirliklarina Sakarya’da devam edecek.

Kaynak: İHA