Thomas Tuchel Açiklamasi 'Galatasaray'a Karsi Galip Gelmek Istiyoruz'

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Galatasaray karsisinda taktiksel bagliliga önem göstererek galip gelmek istediklerini söyledi.

UEFA Sampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü maçinda Bayern Münih, yarin deplasmanda Galatasaray ile karsilasacak. Bu zorlu mücadele öncesi Alman ekibinin 50 yasindaki teknik direktörü Thomas Tuchel, Istanbul’a bir otelde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Milli takimlarindan dönen oyuncular

Milli maç arasindan sonra gelen oyuncularin çok fazla antrenman yapamadigina dikkat çeken Tuchel, “Ilk lig maçimiz sadece 2 gün sonraydi. Elbette kendilerini iyi hissediyorlar. Bugün Almanya’da yaptigimiz antrenmanda iyi performans sergilediler. Yarinki maç için kendilerini iyi hissedelerse kendilerini degerlendirecegiz” seklinde konustu.



“Galatasaray’in kadrosu çok güçlü”

Sampiyonlar Ligi’nde final yolunda adim adim gitmelerini gerektigine vurgu yapan Alman çalistirici, “Galatasaray’in kadrosu çok güçlü. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Gruptan çikmak için yeterli gücümüz ve kalitemiz var. Bu yüzden amacimiz gruplardan çikmak. En az sakat oyuncuyla maçlari tamamlamak istiyorum. Yarinki maç zorlu olacak. Son 2 maçta yenilmeyen bir takima karsi oynayacagiz. Çok gülü oyunculara sahipler. Bizi yarin zor bir maç bekliyor. Sampiyonlar Ligi zor bir arena” ifadelerini kullandi.

“Taktiksel bagliliga önem göstermeliyiz”

Tuchel, hücum hattinda çok güçlü futbolculara sahip olduklarini aktararak, “Onlari hem ileride hatta hem de kenarlarda kullanabiliriz. Taktiksel bagliliga önem göstermeliyiz. Bazi oyuncularimiz eksik. Sakatlardan yoksun bir maç olacak ama yerlerine oynayacak oyunular ellerinden gelen mücadeleyi verecektir” cümlelerine yer verdi.

“Mazraoui için kesinlikle cezai bir durum olmayacak”

Filistin’e destek paylasimi yapan Fasli oyuncu Noussair Mazraoui’nin herhangi bir ceza almayacagini söyleyen Thomas Tuchel, “Onunla görüstük. Kesinlikle herhangi bir ceza sebebiyle yalniz antrenman yapmadi. Mili takimdan geldigi için ayri antrenman yapti. Çok derin konulara girmekten ziyade biz Bayern Münih olarak bir açiklama yaptik. O bizim oyuncumuz. Kesinlikle cezai bir durum olmayacaktir” dedi.



“Son aldigim bilgiler Icardi’nin sakat olduguyla ilgili”

Galatasaray’da, Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin yarin oynayip oynamamasinin taktik anlayislarini nasil etkileyecegi yönünde bir soruya Tuchel, “Son aldigim bilgiler sakat olduguyla ilgili. Tabii ki yarin bir yarim saat oynarsa da tehlikeli bir oyuncu. Fark olusturacak, skoru degistirecek bir oyuncu. Sampiyonlar Ligi’nde, Galatasaray’in böylece muazzam bir oyuncuya sahip olmasi önemli. Agresif, hareketli ve hücumsal seviyesi iyi. Maça etki edecek bir oyuncu. Futbola duygusal olarak baglanmis bir futbolcu. Kendisiyle beraber çalistigim için bunlari söylüyorum. Bana gelen bilgi oynamayacagi yönünde” cevabini verdi.

“Türk futbolu gelisim içinde”

Teknik adamlik kariyerinde daha önce Galatasaray’a karsi oynadigi maçlarda çok etkilendigini de anlatan tecrübeli teknik adam, “Kendilerini çok gelistirdiler. Saha içi organizasyonlari iyi seviyede. Derin bir futbol anlayisina sahipler. Fenerbahçe’yi de takip ediyorum. Türk futbolu gelisim içinde. Galatasaray çok köklü, dünya çapinda bir takim. Taraftarlari çok atesli. Onlara karsi en iyi mücadelemizi vermemiz gerekiyor” diye konustu.



“Galatasaray’a karsi galip gelmek istiyoruz”

Galatasaray’in grupta oynadigi Kopenhag ve Manchester United müsabakalarini degerlendiren Tuchel, “Gerçekten çok zorlu, özellikle Old Trafford’da Manchester United gibi dünya çapindaki bir takima karsi inanilmaz bir futbolla ve hak edilmis bir sekilde galibiyet aldilar. Iki köklü takimin maçi zorlu geçti. Çok agresif ve hizli hücumlarin oldugu bir maçti. Galatasaray, Manchester United’a kari oynadigi oyunla insanlari tatmin etti. Bizim de 6 puanimiz var. Tabii ki Galatasaray’a karsi galip gelmek istiyoruz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA