Sinan Kaloglu Açiklamasi 'Iyi Bir Mücadele Ve Net Bir Skorla Galip Geldik'

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, Altay karsilasmasinin ardindan, “Maç daha erken de kopabilirdi. Ama sonradan oyuna giren arkadaslarimizin katkisiyla güzel, iyi bir mücadeleyle net bir skorla galip geldik” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 9. haftasinda Gençlerbirligi, sahasinda karsilastigi Altay’i 3-0’lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Gençlerbirligi Teknik Direktörü Kaloglu açiklamalarda bulundu. Kaloglu, açiklamasinin basinda Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarinin son bulmasi temennisini yeniledi. Müsabakanin kolay geçmeyecegini bildiklerini ve buna göre hazirlandiklarini dile getiren Teknik Direktör Kaloglu, “Altay, bildigim direnç gösteren, mücadele eden, kosan bir takim. Geçen sezon ben Altay’in hocasiydim, güzel isler yaptik. Play-off sinirina kadar gelmistik. O yüzden oyuncularima çok dikkatli olmasi konusunda çok uyardim. Ona göre stratejik çalismalar yaptik. Maçin içinde de erken gol bulduk. Aslinda ikinci golü bulacagimiz pozisyonlar da oldu. Açikçasi orada bulabilseydik belki maç daha erken de kopabilirdi. Ama sonradan oyuna giren arkadaslarimizin katkisiyla güzel, iyi bir mücadeleyle net bir skorla galip geldik” degerlendirmesinde bulundu.

“Yalnizlar hep de yalniz kaldilar”

Maç sonucunda bir tarafin mutlu bir tarafimda üzüntülü oldugunu belirten Kaloglu, “Ben Altay’da Sinan Kaloglu oldum. Özellikle Altay Kulübü’nün içinde bulundugu durum çok üzücü. Altayli futbolcu kardeslerimi de tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler. Çok karakterli bir gruba sahipler. Hepsi pirlanta gibi insan ve yüreklerini, karakterlerini sahaya koyuyorlar. Ama yalnizlar hep de yalniz kaldilar. Geçen sene de biz de yalnizdik onlara bundan sonraki maçlarinda da basarilar diliyorum, insallah iyi sonuçlarda alirlar” dedi.



“Rakibin kim oldugunun bir önemi yok”

Her hafta iyi ilerleme sagladiklarini aktaran Kaloglu, “Oyuncularimi hep bunu söylüyorum. Biz her maçi kazanmak için çikiyoruz. Rakibin kim oldugunun bir önemi yok. Kazanmak için çikiyoruz, kazanmaya devam etmeye de çalisacagiz. Taraftarlarimiza gelirsek bizi hiç yalniz birakmiyorlar onlara. Buradan ayrica çok çok tesekkür ediyorum. Gerçekten onlarin enerjisini, sevgisini derinden hissediyoruz ama Ankara’nin da biraz daha bize destek olmasini diliyoruz. Tribünlerin daha dolu olmasini istiyoruz. Çünkü çok daha büyük bütçeli takimlara karsi mücadele ediyoruz, iyi skorlar aliyoruz, iyi oyunlar oynuyoruz. Bunu devam etmek istiyoruz. O yüzden herkesin destegine de ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.

Schaocong Wu’nun kirmizi kart cezasinin bittigini ama Çin Milli Takimi’nda arka adalesinde yasadigi sakatlik nedeni ile kadroya alinmadigini dile getiren Kaloglu, Oltan Karakullukçu’nun da sakatligi nedeni ile oyuna alinmadigini söyledi.

Kaynak: İHA