Okan Buruk Açiklamasi 'Insallah Yarin Bizim Için Güzel, Unutulmaz Bir Gece Olur'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern Münih maçinda amaçlarinin iyi futbolcu, kendi oyunlarini devam ettirmek oldugunu belirterek, "Insallah yarin bizim için güzel, unutulmaz bir gece olur. Deplasmanda kazandigimiz Manchester United maçindan sonra sahamizda Bayern Münih’e karsi insallah unutulmaz bir gece yasariz" dedi.

Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçinda yarin saat 19.45’te evinde Alman ekibi Bayern Münih ile karsilasacak. Bu mücadele öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Grup için önemli bir karsilasma. Iki maç oynandi. Hedefimiz maç maç gitmek. Bu maç da onlardan biri. Buraya 4 puanla çikiyoruz. Amacimiz bu puani yükseltmek. Kendi sahamizda oynuyoruz. Bunun avantajini, seyircimizle beraber kullanacagiz. Taraftarimizin muhtesem destegi hiç degismiyor. Biz de takim olarak bu zamana kadar onlara yakisir sekilde mücadele ettik. Bunu sürdürmek istiyoruz. Amacimiz iyi futbol. Kendi oyunumuzu devam ettirmek istiyoruz. Kazanirsak, bizim için muhtesem olacak. Ama rakibimizin de ne kadar güçlü oldugunu biliyoruz. Uzun yillardir gruplarda kaybetmeyen bir takim. Bunun da farkindayiz. Bunlarin hepsi de bizim için motivasyon. Çok kalitesi, yetenekli, tecrübeli bir takima sahibiz. Bu maçlari çok oynadilar. Maç içinde gelisen her sey farkli. Hepsini kendi lehimize çevirmek istiyoruz. Insallah yarin bizim için güzel, unutulmaz bir gece olur. Deplasmanda kazandigimiz Manchester United maçindan sonra sahamizda Bayern Münih’e karsi insallah unutulmaz bir gece yasariz" diye konustu.

Sampiyonlar Ligi’nde olmanin kendilerine gurur, heyecan ve mutluluk verdigini söyleyen Buruk, "Taraftarimizin yüzünde bu mutlulugu görmek bizi ayrica sevindiriyor. Biz aslinda Sampiyonlar Ligi’ni bu sene kazanacak takimlar arasinda en favori ikinci takimiyla oynuyoruz. Manchester City’den sonra Bayern Münih geliyor. Futbolda her sey olabilir. Buna inanmak, tekrardan buralara gelmek Galatasaray için çok önemli. Hem maddi hem de manevi anlamda çok önemli. Galatasaray’in hedeflerinin inanilmaz yukari gittigini görüyoruz. Galatasaray, kötü giden sezonun ardindan hak ettigi yerde. Galatasaray yine sampiyonluk yarisi içinde ve Sampiyonlar Ligi’nde iddiali bir yerde devam ediyor. Galatasaray’in hak ettigi yer burasi ve biz bunu devam ettirmek istiyoruz" seklinde konustu.



"Icardi ile ilgili kararimizi yarin verecegiz"

Besiktas ile oynanan derbide sakatlanan Mauro Icardi’nin durumunun sorulmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Birazdan antrenmana çikacagiz. Tekrar bir degerlendirme yapacagiz. Onunla ilgili kararimizi yarin verecegiz" dedi.



"Bundan iyi bir senaryo bence olamaz"

Yeni transferlerin takima önemli katki verdigini belirten Okan Buruk, "Sadece Ndombele üzerinden giderseniz, o bize en son katilan oyuncu. Zaten yüzde 50 ile bize geldi. Antalyaspor maçinda oynadi ve olumlu isler yapti. Ligde arka arkaya 8 galibiyet aldik, Sampiyonlar Ligi’nde 4 puandayiz. Bundan iyi bir senaryo bence olamaz. Buna farkli seylere baglarsak, bence takimin hakkini da yemis oluruz. Burada herkesin payi var. Buradan ayrilip giden Yunus’un da hakki var. Onlara çok inaniyorum, güveniyorum. Çok iyi durumdalar ve çok çalisiyorlar. Burada oyuncularin olumlu isler yaptigini ve bundan sonra bunu arttiracagini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

Abdülkerim Bardakci’nin sol bekte de oynayabildigini söyleyen Buruk, "Abdülkerim’i bazen sol bekte görevlendirdik. Bir kere orada çok oynamaktan mutlu degil. Asil yeri stoper, orada oynamayi daha çok seviyor. Sol bekte de kullandigimizda bence olumlu isler yapti. Bizim için her zaman bir alternatif" dedi.



"Nelsson bizim için önemli bir oyuncu"

Danimarkali savunma oyuncusu Victor Nelsson’un takim için önemli bir oyuncu oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Onunla dün tekrar konustuk. Oynamadigi için mutsuz ama onun bölgesinde oynayan formda bir futbolcu var. Zamani geldiginde o da oynayacak. Bu takimda herkes oynayacak. Performansa göre degerlendirme yapiyoruz. Nelsson simdi oynamiyor ama bizim da önemli oyuncularimizdan biri. Çalismasina devam ediyor. Bütün oyuncularimiza ihtiyacimiz var" ifadelerini kullandi.

"Buradan alinacak her puan, ekstra puan olacak"

’Maç oynanmadan size bir puan verseler, kabul eder misiniz?’ sorusuna sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Kura çekildiginde grubun favorisi Bayern Münih’ti. Sampiyonlar Ligi favorilerinden biriyle oynuyoruz. O yüzden buradan alinacak her puan, ekstra puan olacak bizim için. Ikincilik yolunda bize önemli bir avantaj saglayacak. O yüzden iki maçtan toplayacagimiz puanlar, ekstra olacak. Çikip bu maçta elimizden gelenin en iyisini yapacagiz" diye cevap verdi.

"Korkmadan, yapabilecegimizin en iyisiyle sahada olmamiz gerekiyor"

Hazirlik sürecinin çok kisa oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Bugün bir analiz toplantisi yaptik. Çok fazla maça hazirlanma sürecimiz olmadi. Arka arkaya çok önemli iki maç oynuyorsunuz. Burada önce fiziksel olarak oyuncularimizi hazirlamamiz gerekiyor. Bu maçlara oyunculari hazirlamak çok daha kolay. Onlar konsantrasyon sorununu çok rahat bir sekilde çözüyorlar, daha hazir bir hale geliyorlar. Kazanarak devam eden bir takimiz. Bu psikoloji de bizi yukarilara yükseltiyor. Kazanma inancimiz yüksek. Bu da olumlu bir sey. Korkmadan, yapabilecegimizin en iyisiyle yarin sahada olmamiz gerekiyor. Biz en iyimizi ortaya çikartacagiz, insallah her sey istedigimiz gibi gider" degerlendirmesinde bulundu.

"Hem Türk futbolunu hem de Galatasaray’in marka degerini temsil ediyoruz"

Baskinin her hafta oldugunu aktaran Buruk, "Biz her maçi kazanmak zorundayiz. Bu baskiyi hep beraber yasiyoruz. Bu da bizi daha dinamik tutan unsurlardan biri. Bizim birinci hedefimiz bu gruptan çikabilmek. Iyi bir baslangiç yaptik, bunu devam ettirmek istiyoruz. Galatasaray’in ve Türk futbolunun hak ettigi yer bu. Avrupa’da bütün takimlarimizin basarili olmasi önemli. Hem Türk futbolunu hem de Galatasaray’in marka degerini temsil ediyoruz. Galatasaray’in Sampiyonlar Ligi’ndeki oyununu, basarisini tekrar insanlarin aklina sokabilirsek ne mutlu bize. Bunun için ugrasiyoruz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA