Minik Cimnastikçiler Italya'dan Madalyalarla Döndü

AGG Akdeniz Ülkeleri Yarismasi ve Uluslararasi Açik AGG Turnuvasi’nda 5 takimla mücadele eden Türk sporcular 7 madalya ile döndü.

Italya’nin Chiari sehrinde 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde AGG Akdeniz Ülkeleri Yarismasi ve Uluslararasi Açik AGG Turnuvasi düzenlendi.

20 ülkeden bin 500’ten fazla sporcunun katildigi turnuvada Istanbul Savkar Cimnastik Kulübü 5 takimla 2 farkli yarismaya katilarak Türkiye’ye madalyalarla döndü. 12-14 yas kategorisinde Karya Erdemli, Lara Aylis Keçeci, Tuana Tsuchiya Yenerer, Duru Gülderen, Sevval Öz ve Victoria Caradja ile Fadalya takimi bir altin ve bir bronz madalya aldi.

10-12 yas kategorisinde Azra Demir, Eylül Aslamaci, Bilge Sofiya Dinçler, Tara Karagöz, Vera Asya Süer, Alisa Cecan ve Damla Ünal ile Kilia takimi bir altin ve bir bronz madalya aldi.

8-10 yas kategorisinde Merve Alaman, Bahar Alpata, Çagla Deniz Barda, Nazlican Mina Eraslan, Mina Konan, Vera Aldirmaz, Mina Dede ve Ekin Ela Tekeli ile Florina takimi bir altin ve bir gümüs madalya alirken ayni kategoride yarisan Lidya takimi (Alara Duru Aksoy, Melissa Cecan, Yagmur Ertugrul, Iris Eskinazi, Öykü Güngör, Maya Önat, Zümra Öz, Maya Uçar ve Sare Yildirim) gümüs madalya aldi. Ferah Arpaci, Peri Piskinsüt, Defne Elif Aydin, Eda Melis Dursun, Asya Keskin, Hayat Sari, Alya Ünel ve Duru Yilmaz ile yarisan Likya takimi finallere katilmaya hak kazandi.

Istanbul Savkar C.S.K. bas antrenörü Olga Nehovska Askin basta olmak üzere antrenörler Aysecan Özen, Ceren Ovat, Enda Kanbolat ve Aylin Gencer sporcularin uluslararasi yarismalardan madalyalar ile dönmesine büyük katki sagladi.

Kaynak: İHA