Türk Boksör Firat Arslan, Rakibiyle Ilk Kez Göz Göze Geldi

Profesyonel boks tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek dünya sampiyonu unvanina sahip olan Firat Arslan, WBA dünya sampiyonlugu altin kemer maçiyla ringlere veda etmeye hazirlanirken, maç öncesi rakibi Edin Pualo ile ilk kez göz göze geldi.

Türk profesyonel boksunun efsane ismi Firat Arslan, kariyerinin son maçina dogru adim adim ilerliyor. WBA dünya sampiyonlugu altin kemer karsilasmasi için geri sayim baslarken, düzenlenen basin toplantisiyla mücadele resmi olarak tanitildi. Basin toplantisinda Firat Arslan ve rakibi Edin Pualo ilk kez karsi karsiya geldi. Her iki taraf da bu müsabakaya çok iyi hazirlandiklarini ifade etti.

Firat Arslan, "Kendime çok güveniyorum, kendimi iyi hissetmesem bu maça çikmazdim. Rakibim de çok iyi hazirlandigini ifade ediyor. Ben elimden gelenin en iyisini yapacagim. Iyi olan kazansin" seklinde konustu.

Türk ve Alman medyasindan yogun ilgi gören etkinlikte, geceye damga vurmasi beklenen Türk boksörler de yer aldi. Dünya siralamalarinda üst siralarda bulunan Hüseyin Cinkara, genç yeteneklerden Kerim Altay ve basarili boksör Köksal Orduhan boks galasinda eldiven giyecekler.

Kaynak: İHA