Sazan Yakalama Yarismalarinda En'ler Belirlenecek

Denizli Amatör Sportif Olta Balikçilari ve Su Ürünlerini Koruma Derneginin (DENOLDER) geleneksel hale getirdigi sazan baligi avlama yarismasi basladi. Gökpinar Göledinde 4 gün sürecek yarislarda en büyük ve en çok balik yakalayan avcilar belirlenecek.



Sazan baligi avlama yarislari, Recep Yazicioglu Gökpinar Göledinde basladi.

20 sektörden olusan avlakta takimlar en az 2 en fazla 4 kisiden olusacak. Müsabakalar 2 kategoride gerçeklesecek. ‘En Büyük Sazan’ yarislarinda sadece birinci belirlenecek. ‘En Çok Sazan Tutma’ yarislarinda ise dereceye giren ilk 3 takim ödüllendirilecek.

Müsabakalar ‘Su Ürünleri Kanunu’ ve ‘Amatör Amaçli Su Ürünleri Avciligini Düzenleyen Teblig’ kapsaminda gerçeklestirilecek.40 santimetre limit altindaki baliklar derecelendirmeye alinmayacak. Canli yem kullaniminin yasak oldugu etkinlikte, takim basina en fazla 25 kiloluk yemleme yapilabilecek. Takimlar bir igneli olta takimi kullanabilecek. Sert PVC malzemelerin kullanimi, boncuk ve benzeri malzemelerin suya atilmasi kesinlikle yasak olacak.

Tutulan baliklar geri birakilacak

Yarismada tutulan baliklar ölçüm ve tartim islemlerinin ardindan suya geri birakilacak. Yarismaya 2 takim katilacak. Dört gün sürecek etkinligin son gününde tartim ve ölçüm islemlerinin ardindan ödül töreni yapilacak. Ödül törenine Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki de katilacak. Yarislari izlemek isteyen balikçilik meraklilari takimlarin mücadelesine tanik olabilecek.

Kaynak: İHA