Cenk Tosun, Galatasaray Karsisinda Ligde Siftah Yapmak Istiyor

Trendyol Süper Lig’de bu sezon henüz golle tanisamayan Besiktas’in tecrübeli santrforu Cenk Tosun, siftahi deplasmanda Galatasaray’a karsi yapmak istiyor. Siyah-beyazlilarla, sari-kirmizililara karsi ligde 8 kez forma giyen Cenk’in 3 gol, 1 asisti bulunuyor.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasinda Besiktas, 21 Ekim Cumartesi günü Galatasaray’a konuk olacak. Teknik Direktör Senol Günes’in istifasinin ardindan takimin basina geçen Teknik Sorumlu Burak Yilmaz, bu zorlu mücadelede savunma kadar hücuma da önem veriyor.

Yilmaz, gol yollarinda Milot Rashica - Cenk Tosun - Vincent Aboubakar üçlüsüne görev vermeyi düsünüyor. Geçis oyunu ve kontra ataklarda Rashica’ya kullanacak olan Burak Yilmaz, rakip kaleye yakin noktada ise Aboubakar’dan gol bekleyecek. A Milli Takim’da Letonya karsisinda attigi 2 golle moral bulan ve sakatligi sonrasi yavas yavas forma giymeye baslayan Cenk Tosun da gerek kanatlardan içeriye kat ederek gerekse de zaman zaman Aboubakar’in yaninda skora katki saglamaya çalisacak.

En çok Galatasaray’a karsi forma giydi

Cenk Tosun, kariyerinde en fazla Galatasaray’a karsi maça çikti. Gaziantepspor ve Besiktas ile 9’ar kez olmak üzere toplam 18 defa sari-kirmizililara rakip olan milli futbolcu, 6 gol ve 2 asiste imza atti. Cenk, söz konusu 6 golün 3’ünü ise Besiktas’tayken kaydetti.

32 yasindaki futbolcu, Türkiye Kupasi’nda 2010-2011 sezonunda çeyrek finalde Gaziantepspor’un, Galatasaray’i 3-2 maglup etti müsabakada 2 gol kaydederken, 2011-2012 sezonunda ise yine Antep temsilcisiyle bu kez ligde 4-2 kazandiklari karsilasmada 1 gole imza atti.

Cenk Tosun; 2016-2017, 2017-2018 ve 2022-2023 sezonlarinda da Süper Lig’de Besiktas formasiyla, Galatasaray aglarini 1’er kez havalandirdi.

Tosun, Kara Kartal’la 8’i lig, 1’i de TFF Süper Kupa olmak üzere 9 defa rakip oldugu Aslan’a karsi 4 galibiyet, 4 maglubiyet, 1 de beraberlik yasadi. Cenk, Gaziantepspor ile ise 7’si lig, 2’si Türkiye Kupasi 9 mücadelede 3’er galibiyet, maglubiyet ve beraberlik elde etti.

Bu sezon ligde siftah pesinde

Sakatligi sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan siyah-beyazli futbolcu, Trendyol Süper Lig’de görev aldigi 6 maçta gol üretemezken, 2 asist yapti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleri ve grup asamalarinda da 4 karsilasmada top kosturan Cenk’in 1 golü bulunuyor.

Cenk Tosun, bu sezon ligde ilk gol sevinci ya da sevinçlerini Galatasaray karsisinda yapmak istiyor.

Kaynak: İHA