Basketbol Maçinda Israil Protesto Edildi

Türkiye Basketbol Ligi’nin 6. haftasinda Çayirova Belediyesi ile Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor arasinda gerçeklesen basketbol karsilasmasinda Israil protesto edildi.

Çayirova Belediyesi ile Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor’un mücadele ettigi Türkiye Basketbol Ligi 6. hafta karsilasmasinda Filistinliler unutulmadi. Çayirova Kapali Spor Salonu’nda oynanan basketbol karsilasmasinda ilk olarak salondaki ekranlara Türk bayragi ve Filistin bayragi yansitilarak, "Filistin’in yanindayiz" mesaji verildi.

Bununla beraber Çayirova Belediyesi ve Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor oyuncu ve teknik heyetleri, ilk hücumda topu kullanmamaya ve Filistin’de yasanan insanlik dramini protesto etme konusunda ortak karar aldi. Maç basladiktan sonra Çayirova Belediyesi Basketbol takimi ilk hücumu kullanmayarak yasanan saldirilari protesto etti ve salonda, "Filistin’de isgalci Israil tarafindan sehit edilen tüm kardeslerimizi rahmetle aniyoruz" sözü anons edildi. Bu hareket, maçi izleyen tüm seyirci ve protokol tarafindan büyük alkis aldi.

Kaynak: İHA