Senlik Havasinda Spor Kutlamasi

Erzurum GSIM ile ASKF tarafindan organize edilen Amatör Spor Haftasi, Havuzbasi’nda baslayan kortej yürüyüsü ve Yakutiye Kent Meydani’nda yapilan spor gösterileri ile kutlandi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Genel Müdürlügü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafindan ortaklasa düzenlenen Amatör Spor Haftasi çerçevesinde Erzurum’da kortej yürüyüsü ve spor gösterileri yapildi.

Havuzbasi Kent Meydani’nda baslayip Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden ve Yakutiye Kent Meydani’nda biten kortej yürüyüsüne Erzurum Vali Yardimcisi Ilyas Öztürk, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Cemil Çil, Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, ilçe ve sube müdürleri, sporcular, antrenörler ve çok sayida vatandas katildi.

Kortej yürüyüsünün ardindan Yakutiye Kent Meydani’nda düzenlenen spor gösterileri nefes kesti. Boks, cimnastik, tekvando ve güres branslarinda düzenlenen gösterilerde sporcular alkis aldi. Alanda bulunan katilimcilar floor curling, sokak basketbolu, voleybol, masa tenisi ve dart oynadi.

Erzurum ASKF Baskani Selahattin Codur, federasyon olarak her zaman sampiyon sporcularla gurur duyduklarini, Erzurum’un sporda Türkiye’nin önde gelen illeri arasinda yer aldigini belirterek, “Bu yil da sporda bereketli bir yil geçirdik. Madalya ve kupa sayilarimizda büyük artis var. Ilimize önemli dereceler kazandiran sporculari tebrik ediyoruz” diye konustu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, "Amatör Spor Haftasi ülkemizin sporla bulustugu, uluslararasi arenada temsil kabiliyetinin gelistigi, amatör ruhun kazanildigi bir ortam. Gençlerle bos zamanlarini degerlendirme ve kötü aliskanliklardan uzaklastirma noktasinda antrenörlerimizin ciddi emekleri var. Amatör ruh Erzurum’da yasiyor. Her yastan sporcu burada. Erzurum’da 78 bin 264 lisansli sporcu, 245 kulüp ve yaklasik 125 tesis var. Cumhurbaskanimizin da spora verdigi önemli. Son zamanlarda Türkiye Olimpik Komitesiyle verdigi destekle uluslararasi arenada nasil basarilar kazandigimizi görüyoruz" dedi.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Cem Cil, Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin kentte sporun en büyük destekçisi oldugunu belirterek söyle devam etti:

“Yazin açtigimiz spor okullarina katilim inanilmaz derecede yogun oluyor, bu da bizleri mutlu ediyor. Milli Egitim Bakanimiz Yusuf Tekin’in çok güzel bir tesis sözü var. O müjdeyi kendisine birakiyorum ve amatör spor haftasini tebrik ediyorum.”

Kaynak: İHA