Nilüfer'in Sultanlari Avrupa'da Turladi

Nilüfer Belediyespor, 2023 CEV Challenge Kupasi Kadinlar 32’li finaller turunda karsilastigi Yunanistan’in ASP Thetis Voula takimini her iki maçta da yenerek, adini son 16 turuna yazdirdi.

Türkiye’yi CEV Challenge Kupasi’nda temsil eden Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, 32’li finaller turunda Yunanistan’in ASP Thetis Voula takimi ile eslesti. Nilüfer Belediyespor ve ASP Thetis Voula takimlarinin anlasmasiyla turun her iki maçi da, Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynandi. Çekismeli geçen ilk maçin galibini, tie-break seti belirledi. Rakibini 3-2 maglup eden Nilüfer Belediyespor, tur atlamak için avantaji kapti. Turun ikinci maçina etkili baslayan taraf, Nilüfer’in sultanlari oldu. Ilk seti 25-22 kazanan Nilüfer Belediyespor, ikinci ve üçüncü setlerde de oyun hakimiyetini elinde tuttu. Karsilasmanin diger setlerinde de rakibi karsisinda etkili bir oyun sergileyen Nilüfer’in sultanlari, ikinci seti 25-21, üçüncü seti de 25-19 önde tamamlayarak, maçtan 3-0 galip ayrildi.

Iki maçta da rakibini maglup eden Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, aldigi bu sonuçlarla CEV Challenge Kupasi’nda adini son 16 finaller turuna yazdirdi.

Nilüfer Belediyespor, son 16 finaller turunda Hirvatistan’in OK Marina Kastela takimiyla karsilasacak.

Maçi ASP Thetis Voula Baskani Anastasio Triantafyllou ile birlikte izleyen Nilüfer Belediyespor Kulübü Baskani Tamer Isler, “Avrupa kupasinda finale kadar gitmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yilinda CEV Challenge Cup’ta iki Türk takimi Galatasaray Daikin ve Nilüfer Belediyespor’un final oynamasini arzu ediyoruz” diyerek her iki takim oyuncularini da kutladi.

Kaynak: İHA