Montella Açiklamasi 'Sonuna Kadar Hak Edilmis Bir Galibiyet Elde Ettik'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hirvatistan maçinin ardindan sonuna kadar hak edilmis bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçinda deplasmanda Hirvatistan’i 1-0 maglup etti. Maçin ardindan A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Vincenzo Montella, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Italyan teknik adam, "Bütün futbolcularimiza tesekkürle sözlerime baslamak istiyorum. Maçin basindan sonuna kadar ruhlarini sahada birakan bir futbolcu grubu vardi. Üç gündür, hem zihinsel hem de fiziksel bir çalisma yaptik, taktiksel disinda. Sonuna kadar mücadele verdiler, taktiksel anlamda iyi bir cevap oldu. Üç günde yaptiklarimiz yogun da olsa bize sahada güzel cevap verdi. Milli takim ailesine tesekkür etmek istiyorum, geldigimiz günden beri sürekli destek veriyorlar. Maçin basindan itibaren sahada birliktelik vardi, sonuna kadar hak ettigimiz bir galibiyet aldik" ifadelerini kullandi.

"Futbolcularimiz mükemmel bir aksam yasattilar"

"Futbolcularimiz mükemmel bir aksam yasattilar, sonuna kadar mücadele verdiler" diyen Vincenzo Montella, söyle konustu:

"Bunun ne kadar büyük bir sportif basari oldugunu suradan anlayabiliriz. Hirvatistan, Avrupa elemelerinde kendi ülkesinde ilk defa kaybediyor. Biz de onlari deplasmanda ilk defa yeniyoruz. Futbolcularimiz sahada millî gurur duygulariyla mücadele verdiler. Ilk yarida sadece beni üzen tek taraf bir gol daha atabilirdik, atamadigimiz için maç biraz daha uzadi. Enerjimizi biraz daha fazla harcadik. Deneyimlerime göre konusmak gerekirse bir dahaki maçin en zor maç oldugunu söyleyebilirim. Çünkü grubun sonuncusuyla oynuyorsunuz, tamamen farkli bir maça hazirlanmaniz gerek. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi hazirlanmamiz gerek."

"Hirvatistan’in hala bir eksik maçi var, bizim de iki maçimiz daha var"

Italyan teknik adam, "Grup liderligi için avantaj yakaladiginizi söyleyebilir miyiz?" sorusuna, "Hayir söyleyemeyiz, Hirvatistan’in hala bir eksik maçi var, bizim de iki maçimiz daha var. Simdiden bir dahaki maça konsantre olmamiz gerekiyor. Sonra yine bu konusmalari yapabiliriz" yanitini verdi.

"Herkes çok iyiydi"

Montella, "Ismail Yüksek ve Salih Özcan yan yana kusursuza yakin oynadi. Onlarin performansini nasil degerlendirirsiniz?" sorusunu ise, "Ikisi mükemmele yakin, çok iyi oynadilar tüm enerjilerini sahada birakan bir ikili gördük ama onlar çok iyiydi, digerleri biraz daha az iyiydi diyemem herkes çok iyiydi. Stoperdeki ikilimiz de beraber ne zaman oynadilar hatirlamiyorum. Samet bugün gerçekten devlesti orada, Abdülkerim Bardakçi da mükemmel bir performans verdi. Genel olarak bazilari daha gösterisli oynayabilir, bazilari biraz daha az gözükse de Cenk’in de altini çizmemiz gerekiyor, çünkü pozisyonu disinda oynayan bir futbolcu. Gerçekten belki de en iyi performansini bu aksam verdi. Sunun da altini çizmek istiyorum, maçi bitirdigimiz ofansif hatta baktiginizda bir 2005’li, bir 2002’li, bir de 2000’li futbolcu vardi. Gelecegimiz için de çok güzel bir görüntü oldu" seklinde yanitladi.

Kaynak: İHA