Levent Sürme Açiklamasi 'Oyun Tarzimizi Sahaya Yansittigimiz Için Çok Sevinçliyiz'

Ümit Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Levent Sürme, San Marino karsisinda oyun tarzlarini sahaya yansittiklari için sevinçli olduklarini söyledi.

Ümit Milli Futbol Takimi, 2025 UEFA Avrupa U21 Sampiyonasi Elemeleri A Grubu 3. maçinda Ümraniye Belediye Sehir Stadi’nda karsilastigi San Marino’yu 5-0 maglup etti. Mücadelenin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunana Ümit Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Levent Sürme, "Ilk etapta oyun tarzimizi sahaya yansittigimiz için çok sevinçliyiz. Kaç aydir uyguladigimiz oyun tarzimiz var. Skora da yansidi. Aslinda 9, 10, 11’e gidecek bir maçti. Ama 5 oldu, ona tamam diyelim. Ilk iki maçta Irlanda ve Italya’ya karsi istedigimiz skor çikmadi. Bundan dolayi bu maç ve Letonya maçi önemliydi. Kasim ayinda Norveç maçi var. Final maçi gibi bir sey olacak. Onun önemi çok fazla. Oradaki maçin önemini arttirmak için Letonya’yi kesinlikle yenmek zorundayiz. Bugün genç bir takimla çiktik. Bu Türkiye adinda çok önemli bir sey. A Milli Takimimiz, Avrupa’nin en genç milli takim. Biz de Avrupa’nin en genç Ümit Milli Takimi’na sahibiz. Inis, çikis oluyor. Biz bunu biliyoruz. Bu yoldan kesinlikle vazgeçmeyecegiz" diye konustu.

Ümit Milli Takim’da oynayip, A Mili Futbol Takimi’nda seçilen oyuncular için ise Sürme, "Dogan, Letonya maçi için bizle beraber olacak. A Milli Takim’da Kenan ve Bertug oynadi. Bunlar çok sevindirici. Ermenistan maçinda Bertug çok önemli bir gol atti. Bunlar olumlu seyler. Ayni zamanda takim içinde çok motivasyon sagliyor. Biz iki oyuncu oyuna girdiginde bütün takim ayaga kalkti, çok sevindi. Hem skora çok sevindik hem de onlarin oyuna katkisina sevindik. Demek ki dogru yoldaymisiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA