Samsunspor'un Hocasi Markus Gisdol Oldu

SAMSUN – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Alman Teknik Direktör Markus Gisdol ile sezon sonuna kadar anlasti.

20 takimli Süper Lig’de son sirada bulunan Samsunspor, Teknik Direktör Hüseyin Eroglu’ndan bosalan koltuga Alman teknik adam Makus Gisdol’u getirdi. Samsunspor’dan konu hakkinda yapilan açiklamada, “Kulübümüz, teknik direktörlük konusunda 54 yasindaki tecrübeli Alman çalistirici Markus Gisdol ile sezon sonuna kadar anlasma sagladi. Yeni bir yapilanma içerisine giren ve daha önce Futbol Direktörlügü görevine Fuat Çapa’yi getiren kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Markus Gisdol ile el sikisti. Son olarak 2021-2022 sezonunda Rusya Premier Lig ekiplerinden Lokomotiv Moskova’yi çalistiran Gisdol, Almanya Bundesliga’da görev aldigi Hoffenheim, Hamburg ve Köln kulüplerinde 200’ün üzerinde maça çikti. Teknik Direktörümüz Markus Gisdol, milli maç arasi nedeniyle yarin Antalya’da baslayacak kampta takimimizin basinda olacak. Camiamiza hayirli olmasini dileriz” ifadeleri kullanildi.

Teknik direktörlük kariyerine Almanya’nin Hoffenheim takiminda baslayan Markus Gisdol burada geçirdigi 4 sezonda Bundesliga’da 96 maçta 35 galibiyet, Hamburg’da 2 sezonda 52 maçta 16 galibiyet, Köln’de 53 maçta 14 galibiyet ve son olarak çalistirdigi Rus ekibi Lokomotiv Moskova’da ise 11 maçta 2 galibiyet aldi.

Kaynak: İHA