Fenerbahçe'den Ceza Açiklamasi Açiklamasi 'Ortaya Konan Bu Tutum Bizim Için Sasirtici Olmamistir'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’a, Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan verilen 45 gün hak mahrumiyeti cezasina yönelik sari-lacivertli kulüpten açiklamada, "Geçmiste agir itham ve tehditvari söylemlere verilen en hafif cezalar adaletsiz yaklasimin bir parçasi olarak kayitlardadir. Bugün ortaya konan bu tutum da bizim için sasirtici olmamistir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konudaki tavrimiz geri dönülmez ve nettir" ifadeleri yer aldi.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bugün yaptigi toplanti sonrasi Fenerbahçe Baskani Ali Koç’a, televizyon programinda sarf ettigi sözler nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezasi verildi.

Sari-lacivertli kulüp, bu kararla ilgili aksam saatlerinde açiklama yayimladi. Türk futbolunda ana gündemin hakemlerin yönetimleri oldugu belirtilen açiklamada su ifadeler kullanildi:

"Bugün Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafindan; “Fenerbahçe Baskani Ali Yildirim Koç’un, 04.10.2023 tarihinde katilmis oldugu TV programinda sarf ettigi beyanlarinda yer alan sportmenlige aykiri hareketi ve Hakem ve Diger Müsabaka Görevlileri Hakkindaki Açiklamalari nedeniyle FDT’nin 36/1-b, 38/3. ve 10/2. maddeleri uyarinca 45 gün hak mahrumiyeti ve 210.000 TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verilmistir” açiklamasi yapilmistir. Kulübümüz tarafindan bu karar ile ilgili basvurularin yapilacagini vurgularken; Türk futbolundaki sorunlarin özü ve odagi ile ilgilenmeksizin adim atarak,

haksizlik yasayan ve adaletsizlikleri dile getirenleri cezalandirma refleksi ile hareket edenler vesilesiyle bir konuyu gündeme getirmek istiyoruz.

Türk futbolunda ana odak ve gündem; futbolun içerisinde bulundugu durum, hakemlerin, adaletsiz yönetimlerin maçlara etkisi ve sistemin her geçen gün daha da çözümsüz hale gelmesi olmalidir. Türk futbolunun yegâne ihtiyaci adil hakemler ve her takima esit yaklasimdir! Geçmiste agir itham ve tehditvari söylemlere verilen en hafif cezalar adaletsiz yaklasimin bir parçasi olarak kayitlardadir. Bugün ortaya konan bu tutum da bizim için sasirtici olmamistir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konudaki tavrimiz geri dönülmez ve nettir."

Kaynak: İHA