Seçer, Pro Beach Tour Plaj Voleybolunda Sporcularin Heyecanina Ortak Oldu

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun is birligi ile düzenlenen ’Pro Beach Tour İçel Etabi’na katilarak sporcularin mücadele heyecanina ortak oldu.

İçel Büyüksehir Belediyesinin, spor ve sporcunun kenti İçel’e yakisir bir sekilde gerçeklestirdigi ’Pro Beach Tour Plaj Voleybolu İçel Etabi’nin ikincisi, tüm heyecaniyla sürüyor. Organizasyona bu yil 7 farkli ülkeden 52 sporcu, 12 kadin, 14 erkek takimi olmak üzere toplam 26 takim katildi.

29 Eylül’de baslayan organizasyon, birbirinden heyecanli mücadelelere sahne oldu. Kizkalesi Plajinda düzenlenen plaj voleybolunun sonucunda toplam 200 bin lira para ödülü verilecek.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer de Erdemli ilçesine bagli Kizkalesi Plajinda gerçeklestirilen organizasyona katilarak sporcularin mücadele heyecanina ortak oldu. Seçer, vatandaslarinda yogun ilgi gösterdigi mücadeleleri, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas, Büyüksehir Belediyesi bürokratlari, meclis üyeleri, sporcular ve vatandaslar ile birlikte izledi.

“Bu tür organizasyonlar kentimize renk katiyor”

Mücadelelerin büyük bir heyecanla sürdügünü belirten Baskan Seçer, “Pro Beach Tour Plaj Voleybolu İçel Etabi’nin bu yil ikincisini yapiyoruz. Bu sene 14 erkek ve 12 kadin takimi olmak üzere toplamda 26 takim geldi. 7 ayri ülkeden 52 sporcumuz var. Bu tür organizasyonlar kentimize renk katiyor. Etkinligin Kizkalesi gibi tarihi ve dünyaca bilinen bir yerde yapilmasi da ayri bir deger katiyor. Her yil içerigini daha da zenginlestirerek bu organizasyonu gerçeklestirmeyi arzu ediyoruz” dedi.



“Amacimiz İçel’i marka kent haline getirmek”

Bu tür etkinliklerin İçel için son derce önemli olduguna dikkat çeken Seçer, “Buradaki temel amaç İçel’i her açidan gelistirmek, kenti tanitmak, İçel’i bir marka kent haline getirmek. Bu tür etkinlikler insanlari da bir araya getiriyor. Burada Kizkalesi’ne gelip hafta sonunu geçiren vatandaslarimiz var. Denize giren, burada güneslenen yurttaslarimiz da izliyorlar müsabakalari. Yine diger ilçelerden gelen misafirlerimiz de var. Herkes büyük bir keyifle müsabakalari izliyor” diyerek tüm sporculara basarilar diledi.

Seçer’den A Milli Kadin Voleybol Takimina Destek

Art arta imza attiklari basarilarla Türkiye’yi gururlandiran A Milli Kadin Voleybol Takimina da olimpiyat yolculugunda basarilar dileyen Seçer, “A Milli Kadin Voleybol Takimimizi da yürekten kutluyoruz. Art arda sampiyonluklar aldilar. Hem Milletler Liginde hem Avrupa Sampiyonasinda sampiyon oldular. Simdi olimpiyatlara katilacak ve ülkemizi temsil edecekler. Kizlarimizin bu basarisi ülkede büyük bir mutluluga neden oldu. Özellikle kizlarimizda voleybola karsi olan ilginin de arttigini görüyorum” ifadelerini kullandi.

Sporcular ’Pro Beach Tour Plaj Voleybolu İçel Etabi’ni çok sevdi

Azerbaycan Takiminda oynayan Mehmet Heyder, organizasyon hakkinda konusarak, “Oyun çok güzel, turnuva da çok güzel. Burayi seviyoruz. Türkiye kardesimiz. Insallah bize ugur getirir. Ortam çok mükemmel” seklinde konustu.

Plaj Voleybolu Milli Takim Oyuncusu Hasan Hüseyin Mermer ise hem İçel’i hem de organizasyonu çok sevdigini belirterek, “Ortam su an harika. Ikinci günümüzde çeyrek final için oynuyoruz. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konustu.



“Çok güzel bir organizasyon düzenlemisler”

Play Voleybolu Milli Takim oyucusu Yusuf Özdemir de “İçel Büyüksehir Belediyesine ve Türkiye Voleybol Federasyonu’na çok tesekkür ederim. Çok güzel bir organizasyon düzenlemisler. Insallah burada final oynamak nasip olur. Su an çeyrek finaldeyiz. Kazanirsak yari finale kalacagiz. Bütün İçellileri bekliyoruz” dedi.

Seyirci girisinin ücretsiz oldugu ’Pro Beach Tour’da ücretsiz servis imkani da saglaniyor. Servisler Forum AVM’den 08.30 ile 13.00 saatlerinde, Kizkalesi’nden ise 12.00 ile 19.00 saatlerinde olacak.

Kaynak: İHA