Sakaryaspor- Eyüpspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 7. haftasinda oynanan Sakaryaspor-Eyüpspor karsilasmasi sonrasinda iki takim teknik sorumlusu basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 7. haftasinda Sakaryaspor, sahasinda karsilastigi Eyüpspor’u 2-0 maglup etti. Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavas, “Sakaryaspor oynadigi oyunla puan tablosunda yerini hak etmiyordu genel olarak. Iyi hücum oyuncularina sahip, etkili ataklar yapabilen, hatta 6. hafta itibariyla rakip ceza sahasinda en çok topla bulusan takimdi. Ayrica kazandigi toplar sonrasinda çok hizli kontratak oynayan bir takim oldugunu biliyorduk. Oyunun ilk devresinde savunma anlaminda pek sikinti yasadigimizi düsünmüyorum. Yalniz problemimiz hücumdaydi erken final paslari, basit top kayiplari rakip sahada kalma süremizi düsürdü. Golümüzün iptali sonrasinda Sakaryaspor ikinci devre daha inançli bir sekilde çikti. Yedigimiz iki golde aslinda hazir oldugumuz bir andi. Üzüntümüz bu, hazir oldugumuz, çalistigimiz yerden yenildik. Netice olarak Sakaryaspor, bizden daha iyi mücadele etti, onlari tebrik ediyorum. Bizim tarafimizdan baktigimiz zaman galibiyeti hak ettik diyemiyorum ama maglubiyeti de hak etmedik. Maçi çevirecek firsatlar da bulduk ama olmadi. Bu maçi iyi analiz edip, eksiklerimizi tamamlayip önümüze bakacagiz” dedi.



“Önemli bir süreçte önemli bir 3 puan aldigimizi düsünüyorum”

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli ise, “Önemli bir süreçte çok önemli bir 3 puan aldigimizi düsünüyorum. Çünkü liderle oynuyorsunuz, yenilmezlikler, onun yaninda puan farki var. Düsünün bugün yenilmesine ragmen liderligini koruyan ve 3 puan farki tasiyan bir takimla oynadiniz ama biz bir hafta boyunca akan oyunda bu takimi zaten yenebilecegimizi çözmüstük. Rakibinde bu çerçevede çözümler ürettigini düsünüyorum. Biz sadece rakiple degil zeminle de mücadele ettik. Takim sahaya çiktikça yagan yagmurun zemini agirlastiracagini ve kayganlastiracagini da düsündük. Akan oyunda Eyüpspor’la neler yapabilecegimizi biliyorduk onunla ilgili gelisim sürecimizi tamamlamistik sonucu da aldik. Eyüpspor’u da tebrik ediyorum buraya bir lider takim olarak geldiler evlerine yine lider olarak dönüyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA