Ismail Kartal Açiklamasi 'Tam Olmaya Dogru Gidiyoruz, Insallah Sezon Sonuna Kadar Sürdürürüz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, takimin performansinin tam olarak istedigi seviyeye dogru geldigini ifade etti.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasinda sahasinda karsilastigi Çaykur Rizespor’u 5-0’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Rizespor karsisinda oyuncularin taktik disiplinden kopmadan oynadiklarini aktararak, “Her maç oldugu gibi Rize’ye de iyi hazirlandik. Onlar da ligin genç takimlarindan biri. Kosan bir takimdi. Biz de her geçen zaman içinde oyun gücümüzü gelistirmek daha güçlü hale getirmek için ugrasiyoruz. Bu aksam da oynadigimiz futbol maçin basindan sonuna kadar bütün görevlere bagli taktik disiplinle oynadik. Kazanmasini bildik. 1’den 90’a kadar 3-0 da olsa, 1-0 da olsa pozitif futbol oynamaya çalisan takimiz. Oyuncularin istahli olmasi beni çok mutlu ediyor. Onlar da oynadiklari oyundan mutlu oluyorlar. Sonuç olarak 3 puan aldik yolumuza devam ediyoruz” seklinde konustu.



“Szymanski insallah böyle devam eder”

Szymanski’nin performansina da deginen Kartal, “Szymanski farkli bir oyuncu. Sezon basi bu oyuncuyu alabilmek için baskanimdan rica ettim. O da beni kirmadi. Baskanim çok zorlandi Szymanski’yi almak için. Szymanski, Alex ile ayni türde bir oyuncu degil. Szymanski’nin oyun karakteri farkli. Insallah böyle devam eder diyelim” ifadelerine yer verdi.

“Tam olmaya dogru gidiyoruz, insallah sezon sonuna kadar sürdürürüz”

Ismail Kartal, takiminin tam performansina dogru gittigini söyleyerek, “Bu kadar kisa zamanda geçen sene çok farli oynayan takim bu sene yeni transferlerle kendi sistemimize dönüs, oyunculari uyumlu hale getirmek sisteme göre yönetmek zor isti. Ekibime çok güveniyorum. Güçlü bir ekibe sahibiz. Samandira’dan disari çikmiyoruz. Oyunculara neler aktarabiliriz bunu düsünüyoruz. Hala bu yasta olmalarina ragmen ögrenme açligi var. 4 hafta önce iyiyiz ama tam degiliz demistim. Tam olmaya dogru gidiyoruz. Insallah bunu sezon sonuna kadar sürdürürüz” degerlendirmesini yapti.

“Baskanimiz hakem konusunda net açiklama yapacak”

Hakem hakkinda yöneltilen soruya Ismail Kartal, “Bugüne kadar hakem konusmadim. Bu aksam öyle bir noktaya geldim ki konusma mecburiyetinde birakilacak seviyeye geldim. Bu kadar güzel oynayan takimin emeklerinin bu kadar basit heba edilmesi insanin canini sikiyor. Baskanimiz bu konuyla ilgili net açiklama yapacak” cevabini verdi.

“Bu tip maçlar Livakovic için en tehlikeli maçlardir”

Livakovic hakkinda da konusan Ismail Kartal, “Bu tip maçlar Livakovic için en tehlikeli maçlardir. Hiç top gelmez, gelir. Hata yapabilir oyun içinde olmadigindan kendisiyle de konusuyoruz. En kritik maçlar bunlar. Bir top geldi onu da çikardi. Futbolun sadece hücumu degil savunmasini da çalisiyoruz. Karsiligini aliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA