Gürespor 2'De 2 Yapti

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde sampiyonluk hedefleyen Ferhatoglu Edremit Belediyesi Gürespor, yeni sezonda evinde oynadigi ilk maçinda Çukurova Basketbol Gelisim’i 95-59 maglup ett. Ikinci maçini da farkli kazanarak liderligini sürdürdü.

Ferhatoglu Edremit Belediyesi Gürespor, Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde geçtigimiz hafta deplasmanda Urla Gençlik’i farkli maglup ederken ligin ikinci haftasinda İçel temsilcisi Çukurova Basketbol Kulübü’nün (ÇBK) Gelisim takimini konuk etti. Bu sezon ilk kez kendi seyircisi önüne çikan Edremit ekibi salondan farkli bir sekilde galip ayrilarak liderligini sürdürdü.

Karsilasma karsilikli basketlerle baslarken ilk periyodu ev sahibi 27-15 önde tamamladi. Ikinci periyotta ev sahibi rakip potaya 24 sayi birakirken konuk ekip 18 sayi buldu. Ev sahibi Gürespor soyunma odasina 51-33 önde gitti. Üçüncü periyotta da etkili oyununu sürdüren Gürespor’da özellikle Irem Naz Topuz ve Zakyia Weathersby’nin sayilari ile farki açti ve periyodu 78-50 önde bitirdi. Final periyodunda rakibinin sadece 9 sayi bulmasina izin veren ev sahibi Edremit ekibinde Head Coach Ahmet Taskan tüm oyuncularina sans verdi. Karsilasma Ferhatoglu Edremit Belediyesi Gürespor’un 95-59 üstünlügü sona erdi.

Gürespor’da 16 sayi, 11 ribaund, 10 asist ve 3 top çalma ile triple double yapan Irem Naz Topuz maçin yildizi olurken Zakia Weathersby 30 sayi, 11 ribaund ve 2 top çalma ile double double yapti. Sümeyya Özcan 13 sayi, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, Miray Uzunoglu 8 sayi, 2 ribaund, Avinar Kaya 8 sayi, 3 ribaund ile öne çikan isimler oldular.

Konuk ekipte ise Mariya Melek Taser 19 sayi, 2 ribanud, 2 asistle en skorer isim oldu.

Karsilasmayi Balikesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, Kulüp Baskani M. Agah Ferhatoglu ve çok sayida seyirci takip etti.

Kaynak: İHA