Erzurum'da Gelecegin Güresçileri Yetistiriliyor

Erzurum’un Uzundere ilçesinde çocuklari hem teknolojinin bagimliligindan kurtarmak hem de gelecegin sampiyonlarini yetistirmek için güres egitimleri düzenleniyor.

Ilçede Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan görevlendirilen hocalar esliginde çocuklara güres egitim veriliyor. Egitimlerde gelecegin sampiyonlarinin yetistirilmesi hedefleniyor. Uzundere ayni zamanda karakucak güres müsabakalarina ilginin çok oldugu ve sampiyonalarin düzenlendigi, sampiyon güresçilerin çiktigi bir ilçe olarak biliniyor.

Güres Antrenörü Israfil Dogan, çocuklarin teknoloji bagimliligindan kurtulmalari ve sahalarda yer alabilmeleri için birbirleriyle yaristiklarini belirterek, "Erzurum güres sporu açisindan potansiyeli çok olan bir sehir. Adeta Türkiye’nin güres fabrikasi gibi. Uzundere’deki güres egitimi, gençlerin saglikli bir yasam tarzini benimsemelerine ve spora olan ilgilerini artirmalarina yardimci oluyor. Bu sayede gelecekte ulusal ve uluslararasi arenalarda ülkemizi temsil edecek basarili güresçilerin yetismesine katki saglaniyor. Ilçemizde Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu’nun katkilari ile düzenlenen güreslerde her yastan sporcular sampiyonluk için ter döküyor" dedi.

Kaynak: İHA