Bilardoda Tek Rakibi Babasi

Kayseri’de bilardo sporcusu baba-ogul basarilari ile dikkat çekiyor. Bilardo sporcusu baba Gültekin Canözkan (46) ile oglu milli bilardocu Alptekin Canözkan (21), Kayseri 3 Bant Bilardo Il Birinciligi finalinde karsilasti. Finali kazanan Baba Gültekin Canözkan sampiyon olurken, milli bilardocu oglu Alptekin ise ikinci oldu. Bir önceki il birinciliginde ise baba-ogul yari finalde karsilasmis ve o mücadeleyi Altekin Canözkan kazanmisti. Böylece baba bir yil sonra rövansi almis oldu.

Kayseri’de bilardo sporunun önemli iki ismi baba-ogul Gültekin Canözkan ile Alptekin Canözkan’in basarilari ile dikkat çekiyor. Bilardo sporuna gönül veren ailede baba önemli turnuvalarda dereceler elde ederken, ogul Alptekin ise milli forma ile Türkiye’yi temsil ediyor. Türkiye Gençler 3 Bant Bilardo sampiyonu olan Alpteki’nin, milli forma ile mücadele ettigi sampiyonalarda Avrupa 5.’ligi ve dünya 9.’lugu unvanini tasiyor. Özellikle Avrupa Sampiyonasi’nda çeyrek finalde çok sanssiz bir sekilde elenen genç sporcunun hedefi Türkiye’ye, Avrupa ve dünya sampiyonluklari kazandirmak. Basarilarini sürdürmekte kararli olan sporcular antrenmanlarini da birlikte yapiyor. Baba Gültekin Canözkan, yaptiklari çalismalarda tecrübelerini ogluna aktariyor.

Yari finalde ogul, finalde baba kazandi

Baba ve oglunun ayni sporu yapmasi müsabakalarda karsilasmalarini da beraberinde getiriyor. Özellikle Alptekin Canözkan’in büyükler kategorisinde yarismaya baslamasi ile birlikte baba-ogulun ilk karsilasmasi geçen yil Kayseri 3 Bant Il Birinciligi’nde oldu. Eslesmeler sonunda yari finale kadar gelen ikili burada kura geregi karsi karsiya geldi. Bu müsabakayi kazanan ogul Alptekin Canözkan, babasini turnuva disina gönderdi. Alptekin o turnuvada final maçini da kazanarak Kayseri 1.’si oldu. Ikilinin son karsilasmasi ise bu yil Kayseri Büyük Erkekler 3 Bant Bilardo Il Birinciligi’nde oldu. Bu kez kura geregi finale kadar baba-ogulun yolu kesismedi. Ikisi de rakiplerini tek tek eleyerek finale yükseldi. Finalde gülen taraf Baba Gültekin Canözkan oldu. Müsabakayi kazanan Baba Gültekin birincilik kupasi, kaybeden ogul Apltekin ise ikincilik kupasini aldi. Simdi ikili ulusal müsabakalarda finalde karsilasmanin planlarini yapiyor.

Gültekin Canözkan: "Milli formayi giymesi bize gurur veriyor"

Gültekin Canözkan, oglu ile ayni sporu yapmanin kendisini çok mutlu ettigini dile getirerek, "Son 3 Bant Bilardo Kayseri Il Birinciligi’nde ben sampiyon oldum. Alptekin ile finalde karsilastik. Bir önceki il birinciliginde Alptekin ile yari finalde karsilasmistik. Orada beni yenip sampiyon olmustu. Simdi rövansi almis oldum. Bir sonraki turnuvada hedefimiz yine birlikte final oynamak. Daha önce karsilasmak istemiyoruz. Alptekin 12 yasindan beri bilardo oynuyor. 17 yasinda U-21 klasmaninda Türkiye sampiyonu oldu. Milli takima seçildi. Gögsünde ay-yildizli forma ile müsabakalara çikmasi bizim için büyük bir gurur. Çalismalarimizi birlikte yapiyoruz. Turnuvalara beraber gidiyoruz. Aramizda çok iyi bir baba-ogul iliskisi var. Sporcu bir baba için oglu ile il finali oynamak mutluluk verici bir olay" dedi.



Alptekin Canözkan: "Hedefim Avrupa ve Dünya sampiyonlugu"

Milli bilardocusu Alptekin Canözkan ise son Avrupa Sampiyonasi’nda sanssiz bir sekilde elendigini, hedefinin Avrupa sampiyonu olmak oldugunu söyleyerek, "Finalde babama karsi oynarken heyecanlanmadim. Daha önce de karsilasmistim. Ilk mücadelelerde heyecan yasadim ama artik o heyecani yendim. Ben 2008 yilinda Türkiye Gençler sampiyonu oldum. Ardindan Avrupa ve dünya sampiyonasi oynadim. Avrupa sampiyonasinda çeyrek finalde sanssiz bir sekilde kaybettim. Ilk hedefim Avrupa sampiyonu olmak. Ardindan dünya sampiyonlugunu düsünüyorum. Bu spor her seyin içinde olan, hayatin kendinden bir spor. Bu nedenle genç arkadaslara bu sporu yapmalarini öneriyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA