Artvin Deriner Baraji Gövdesi Üzerinde Voleybol Oynadilar

Artvin’de Avrupa Spor Haftasi kutlama programlari kapsaminda kapanis programi 249 metre gövde yüksekligiyle Türkiye’nin en yüksek ikinci baraji olan Deriner Baraji gövdesinde voleybol etkinligi yapildi.

Herkes için Spor Federasyonu koordinasyonunda, Artvin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizasyonunda ’Aktif Ol’ (Be active) slogani ile Avrupa’da kutlanan Avrupa Spor Haftasi Kutlama Programi çerçevesinde farkindalik olusturmak amaciyla Çoruh Nehri üzerinde enerji üreten Deriner Baraji’nin gövdesinde bir organizasyon düzenledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadinlar 2. Ligi’nde mücadele eden Artvinspor Kadin Voleybol Takimi oyunculari yerden 249 metre yükseklikteki baraj gövdesinde hazirlanan beton sahada bir süre voleybol oynadi. Sporcularin topun baraj gölüne kaçmamasi için sarf ettikleri çaba gözlerden kaçmadi.

Etkinlik ile alakali açiklamalarda bulunan Artvin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Sube Müdürü Mehmet Basköylü, Artvin’de hem spora farkindalik olusturmak hem de voleybol sporunu daha bilinir hale getirmek için etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Basköylü "Avrupa Spor Haftasinin kapanis programini Türkiye’nin en yüksek ikinci barajinin gövdesinde tam orta noktada bir voleybol etkinligi ile sonlandiriyorum. Aslinda bugün Avrupa Spor Haftasi programinin kapanis programi. Ilimizde hem spora farkindalik saglamak hem voleybol sporunu daha bilinir hale getirmek için buradayiz. Artvin Avrupa Spor Baskenti adayi. Geçen yil ülkemizde Avrupa Spor Baskenti Kayseri seçilmisti. Bu yil biz de adayiz. Avrupa Spor Haftasi kapsamimda çesitli etkinlikler yaptik. Bunlarin içerisinde bisiklet, dagcilik, yürüyüs, yoga gibi çesitli etkinlikler planladik. Bugünde son etkinligimiz voleybol. Buranin seçilmesi aslinda bir farkindalik olusturmak. Artvin biliyorsunuz ki enerji koridorunun baskenti. Türkiye’nin enerjisi burada üretiliyor. Enerjiyi barajlari sporla birbirine entegre etmek adina bugün buradayiz. Hem Deriner Barajini hem ilimizi tanitmak hem de spor farkindalik olusturmak açisindan buradayiz" dedi.

Adana’dan gelen sporcu Canan Özgül Aksoy, Avrupa Spor Haftasi etkinligi için burada olduklarini belirterek, parke üzerinde oynadiklari voleybolu ilk defa beton üstünde denediklerini söyledi.

Aksoy, "Hava çok güzeldi esinti yoktu. Güzel bir etkinlik oldu bizim içinde. Bizim için çok degisik bir deneyim oldu. Güzeldi, takim olarak birlikte böyle bir yerde bulunmaktan çok keyif aldik, çok mutluyuz" diye konustu.

Sporcu Öykü Melek Binici ise, "Bugün Türkiye’nin en yüksek baraji olan Deriner Barajindayiz. Bugün burada beton voleybol oynadik çok keyif aldik takimca burada bulunmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA