Francesco Farioli Açiklamasi 'Iyi Top Oynadigimizi Ama Bunu Skora Yansitamadigimizi Düsünüyoruz'

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda Trabzonspor’u 5-0 maglup eden Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, “Golleri bir kenara biraktigimizda takimimizin savunma çabasi ve istegi Trabzonspor gibi kaliteli ayaklari olan bir takima karsi yüksek mücadele göstermis olmasi bizleri mutlu etti” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda Trabzonspor’u 5 golle maglup eden Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Çok net bir skor aldiklarinin altini çizen Farioli, takim için güzel bir skor oldugunu belirtti.

Skorun öncesinde oyuncularinin sahada göstermis oldugu performanstan dolayi mutlu oldugunu vurgulayan Farioli, “Bizim oynadigimiz futbolu biliyorsunuz. Oyun kurulumundan golü bulmak bizi mutlu ediyor. Golleri bir kenara biraktigimizda takimimizin savunma çabasi ve istegi Trabzonspor gibi kaliteli ayaklari olan bir takima karsi yüksek mücadele göstermis olmasi bizleri mutlu etti. Diger yandan gol yememis olmamiz, maçin sonlarina dogru gol yememe adina oyuncularimizin göstermis oldugu çaba belli bir skora ulastiktan sonra alçakgönüllü olmalari, topa sahip olma istekleri, dogru zamanda atak yapma istekleri bizi mutlu eden taraflardi" ifadelerini kullandi.

“Iyi top oynadigimizi ama bunu skora yansitamadigimizi düsünüyoruz”

Bir basin mensubunun iç sahada kazanildigini ancak deplasman maçlarinda kaybedilmesinin sebebi üzerine sordugu soruyu cevaplayan Farioli, “Bizim açimizdan da cevap bulamadigimiz bir soru. Bu soruyu bizde kendimize soruyoruz. Gerçekten çabaliyoruz, neden oldugunu ortaya çikarmaya çalisiyoruz. Bu soruya su degerlendirmeyle yaklasiyoruz. ‘Ne oynuyoruz?’ bugün 5-0’lik bir galibiyet aldik. 7-8 kere rakip kaleye gittik. 1 pozisyon hariç tüm pozisyonlari sut ile sonuçlandirdik. Ayni noktada Kasimpasa maçina deginmek istiyorum. Kasimpasa 5 kere kalemize geldi, 4 kere gol atabildi. Biz birçok kez rakip ceza sahasinda topla bulustuk. Fakat sadece bir gol atabildik. Maç sonu analizleri degerlendirdigimizde bizim gol beklentisi 2 iken Kasimpasa’nin bize 4 gol atmalarina ragmen 1.2 idi. Maç bu sekilde sonuçlandi. Bizde biraz daha skora yansimasini istiyoruz. Biz aslinda deplasmanda iyi top oynadigimizi ama bunu skora yansitamadigimizi düsünüyoruz. Bu noktada da çalismalarimiz devam ediyor. Bizde bunu iyi noktaya getirmeye çalisacagiz. Elbette birkaç dinamik var. Bunlardan biri çok genç bir takimiz. Furkan Bayir geçen sene bizimle oynamaya basladi.

Bu sene devamlilik kazandi. Yusuf Özdemir genç oyuncularimizdan biri. Belki bu bazi noktalarda kirilgan olmamizin nedeni olabilir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA