Okan Buruk Açiklamasi 'Burada 3-0 Ile Kazanmak Gerçekten Çok Degerli'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Daha iyi oynayan taraftik. Daha konsantre olan, daha iyi hazirlanan ve maçi da kazanmayi hak eden taraftik. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok degerli" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Fenerbahçe’yi 3-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hem derbi hem de ligin devami açisindan çok önemli bir maçti. Maça baslamamiz, planlarimiz büyük bölümde dogru isledi. Maçin geneline baktigimizda rakibimizden daha üstündük. Daha iyi oynayan taraftik. Daha konsantre olan, daha iyi hazirlanan ve maçi da kazanmayi hak eden taraftik. O yüzden oyuncularima tesekkür etmek istiyorum. Bizim için çok degerli 3 puana imza attilar. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok degerli. Bizi her zaman destekleyen taraftarlarimiza da tesekkür ediyorum. Onlara bu galibiyeti armagan ediyoruz. Bizim için güzel, önemli, futbol açisindan degerli bir geceydi" seklinde konustu.



"Baris’i bundan sonra hem kenarda hem de ikinci forvet olarak kullanmayi düsünüyorum"

Buruk, forvette Baris Alper Yilmaz’i görevlendirmesiyle ilgili sorulan soruya, "Biz teknik direktör olarak maçtan önce bir maç yasiyoruz. Orada Baris’i bu sekilde hayal etmistik. Hem topu tutan hem de defansin arkasina kosular yapan, rakibi yipratan bir Baris hayal etmistik. O da bunu birebir uyguladi. Bazen bu kararlar tutmuyor olabiliyor. Bugün genel olarak baktiginizda bütün oyun plani tuttu. Yaptiginiz degisikliklerin hepsi bugün bizim için olumluydu. O açidan mutluyum. Olumsuz da olabilirdi. Baris’i bundan sonra hem kenarda hem de ikinci forvet olarak kullanmayi düsünüyorum” diye cevap verdi.

Derbide Fransiz futbolcu Leo Dubois’ya sol bekte görev vermesi hakkinda ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Leo daha önce o bölgede oynamis ve bize olumlu izlenimi vermisti. Özellikle iyi savunma yapan bir oyuncu. O yönünü burada kullanmak istedik. Hücuma da destegi oldu. Kendini hep hazir tutuyor. Iyi bir tecrübeye sahip. Görevini iyi bir sekilde yapti" dedi.



"Sikayet anlaminda söylememistim"

Fenerbahçe derbisi için daha az dinlendiklerine yönelik açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "Bir takim 5 gün önce oynadi. Bir gün daha ekstra taktik çalisma sansi var. Bunu sikayet anlaminda söylememistim. Iki gün yenilenme yaptik ve sadece dünü takimimizla çok kisa bir taktik çalisma anlaminda kullandik. Ben sikayet etmemistim, rakibin bir gün daha taktik çalisma imkaninin oldugunun altini çizmistim" açiklamasinda bulundu.

"Sampiyonluk yarisinda 3 puan bizim için çok önemli"

Deplasmanda alinan Fenerbahçe galibiyetinin kendileri için çok degerli oldugunu söyleyen Buruk, "Ayni sekilde Fenerbahçe de Galatasaray’i yense bu çok degerli olacak. Bizim profesyonel olarak beklentilerimiz var. Sampiyonluk yarisinda 3 puan bizim için çok önemli. Bunun yaninda, bizden galibiyeti bekleyen çok büyük bir kitle var. Burada büyük Galatasaray taraftarinin beklentisi vardi. Bugün bunu karsiladik, onlari mutlu ettik. Bizi en çok sevindiren onlarin yüzünü güldürmemiz" degerlendirmesinde bulundu.

"Degisik bir atmosfer yasamadik"

Fenerbahçe derbisine normal bir sekilde hazirlandiklarini belirten sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Degisik bir atmosfer yasamadik. Futbolcular zaten otomatik olarak kendilerini bu maçlara hazirliyor. 1-2 hafta önceden oyuncular sari kart görmeye basladi.

Ceza sinirindaki oyuncular kart görmeye basladi.

Üstlerine ekstra bir yük, yüklemek istemedim. Çok farkli bir sey yapmadik. Bütün her seyi normal yaptik. Konusmalarimiz, sahaya gelisimiz, otobüsteki çaldiklari müzikler, marslar... Stada girerken camlara vura vura girdiler. Burada oyuncularimizin ne kadar iyi hazirlandigini görebiliyoruz. Bunun olumsuzu da olabiliyor. Fenerbahçe de inaniyorum ki çok iyi hazirlandi. Farkli bir senaryo da çikabiliyor. Bugün iyi oynayan, hak eden taraf bizdik. Bunun mutlulugunu yasayacagiz" seklinde konustu.

Derbide görev verdigi Berkan Kutlu’nun da iyi bir performans sergiledigini ifade eden Okan Buruk, "Berkan her zaman çalisan, kendini hazir tutan oyunculardan biri. Kime ne zaman formanin gelecegi belli olmuyor. Berkan da bugün önemli bir oyuna imza atti. Sahada en iyilerden biriydi" dedi.



"Oyuncularimiz da genel olarak iyi oynadi ve böyle net bir sonuç elde ettik"

Fenerbahçe’nin maçlarini takip ettigini söyleyen Buruk, "Rakip olunca birbirinizi çok iyi taniyorsunuz. Çünkü her Fenerbahçe maçini oturup heyecanla seyrediyoruz. Ayni sekilde Fenerbahçe de her Galatasaray maçini izliyor. Çünkü rakipsiniz, puan kaybetmesini istiyorsunuz. Her maçi çok konsantre bir sekilde seyrediyorsunuz. Fenerbahçe bugüne kadar bütün iyi takimlara karsi üçlü savunmayla çikti. Biz de buna göre hazirlandik ve rakibi karsilamayi bunun üzerinden yaptik. Berkan’in ikinci toplari almasi önemliydi. Mertens’in zaman zaman ortaya gelip Berkan ve Oliveira’ya yardim etmesi. Onun disinda geçisler. Ileride savunma arkasina sarkacak dört hizli oyuncumuz vardi. Savunmada da oyun kurmada da iyiydik. Rakibimizin eksikliklerini, kapatamadigi yerleri daha iyi kullandik. Rakibimiz bugün düsündügümüz, analiz ettigimiz sekilde oynadi. Biz de buna dogru cevap verdi. Oyuncularimiz da genel olarak iyi oynadi ve böyle net bir sonuç elde ettik" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA