Jorge Jesus Açiklamasi 'Bu Maglubiyetin Bir Numarali Sorumlusu Benim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Galatasaray karsisinda beklemedikleri bir maglubiyet aldiklari belirterek, "Bu maglubiyetin bir numarali sorumlusu benim" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda Fenerbahçe evinde mücadele ettigi Galatasaray’a 3-0 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Beklemedigimiz bir maglubiyet aldi. Böyle bir skorla kaybetmeyi beklemiyorduk. Ilk yari iki takim da dengeli oynadi. Ilk yarida Fenerbahçe’nin ürettigi pozisyonlar daha netti. Devreye 1-0 geride girdik. Ikinci yarida maça iyi basladik. Zaman ilerledikçe futbolcular gerilmeye basladi.

Galatasarayli futbolcularin daha öz güvenli oldugu gözüküyordu. Attiklari gol de öz güvenlerini arttirdi. Yine bir maçi 11 kisi tamamlayamadik. Bu sezon 6. maçimiz. Bu maglubiyetin bir numarali sorumlusu benim. Kimseyi suçlamiyorum. Bu takimin teknik direktörü benim. Beklemedigimiz maglubiyetin sorumlulugunu aliyorum" diye konustu.

Derbide alinan sonucun transfer stratejisini degistirip, degistirmeyeceginin sorulmasi üzerin Jesus, "Düsüncemizi degistirmeyecek. Maçtan önce oyuncularimiz sunu demistim; ’Bugünkü maçi kazanmak bizi sampiyon yapmayacak, kaybetmek sampiyonluktan etmeyecek.’ Su anda 4 puanlik fark olustu. 4 puanlik farkin çok belirleyici oldugunu düsünmüyorum. Biz de 5 puan farkla liderlik. Bunun degisken olabilecegini düsünüyorum. Bugün stadyumda yapilan organizasyon için basta baskanimizi, yönetimimizi ve taraftarlarimizi tebrik ediyorum. Çok güzel atmosfer olusturulmustu. Uzun zamandir böyle bir atmosfer görmemistim. Iste Fenerbahçe budur. Bu maçta en az suçsuz baskanimiz, yönetimimiz ve taraftarlarimiz. Ayni birlikte devam ettirmemiz gerekiyor. Çok dengeli bir lig. Imkan olursa bir iki pozisyon için degerlendiriyorduk. Bu aldigimiz maglubiyet transferdeki düsüncemizi degistirmeyecek" seklinde konustu.



"Bugün Galatasaray maçi kazandi, çünkü sahada daha iyi olan tarafti"

Ligin bu döneminde 4 puanlik farkinin belirleyici olmadigini ifade eden Portekizli teknik adam, "Ligin ilk yarisi bitmedi. Bugün evimizde kaybettik. Bakarsaniz deplasmanda oynayacagimiz Galatasaray maçini kazanabiliriz. Bugün Galatasaray maçi kazandi. Çünkü sahada daha iyi olan tarafti. Biz yapmadigimiz hatalari yaptik. Benim daha önce kariyerimde çok geriden gelip sampiyonluk kazandigim seneler de oldu. Tam öndeyken de kaybettim. Bu isimizin parçasi. Hepimizin her zamankinden daha da birlik olmamiz gerekiyor. Bugün almis oldugumuz maglubiyetin bahanesi yok. Baskanimiz her zaman takimimizin arkasinda oldu. Ben kimseyi suçlamak istemiyorum. Bugünkü maglubiyetin sebebi benim” ifadelerini kullandi.

Deneyimli teknik adam her maça da ayni önemde baktiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA