Ayagina Su Yilani Degen Cirit Ati Yillarca Sirtinda Tasidigi Sahibini Çoruh'un Serin Sularina Atti

Bayburt’ta ayagina su yilani degen cirit ati yillarca sirtinda tasidigi sahibini Çoruh’un serin sularina atti.

Bayburt’ta 3 arkadas oynanan cirit müsabakasinin ardindan Çoruh Nehri üzerinde atlarla gezinti yapmak amaciyla bir araya geldiler. Hobi amaçli hafta sonlari atli safari turu gerçeklestiren, at üzerinde zorlu dag yollarini asarak keyifli vakit geçiren Ergin Narmanli, Ibrahim Heme ve Alpay Tekdemir isimli üç arkadasin bu seferki yeni rotasi Çoruh Nehri oldu. Çoruh Nehri’nde gezinti yapmak üzere bulusan arkadaslar bir süre Çoruh üzerinde atlariyla birlikte dolastilar. Eglenceli vakit geçiren 3 arkadastan ata sporuyla ilgilenen ciritçi Ergin Narmanli bir anda kendini Çoruh’un serin sularinda buldu.

At sahibi Ergin Narmanli’nin iddiasina göre ’Façali’ ismini verdigi atinin ayagina gezinti yaptiklari esnada su yilani dolandi. Bu nedenle bir anda ürken ve panige kapilan at yaklasik 3 senedir sirtinda tasidigi sahibini ani refleksle sirtindan atarak, suya düsürdü.

Sahibi Narmanli’yi üzerinden Çoruh Nehri’nin sularina düsüren at daha sonra oradan uzaklasarak nehir içinde kosusturmaya basladi.

O anlari ise Narmanli’nin arkadasi Tekdemir cep telefonuyla kaydetti.

Arkadasinin düsme anlarina tanik olan Tekdemir ve Heme, Narmanli’yi birakip kahkahaya boguldular.

Sirilsiklam islanan Narmanli, soguk havaya, üsümesine aldiris etmeyip yakin zamanda yeni aldigi ve cebine koydugu telefonunu cebinden çikarmak için adeta zamanla yaristi. Narmanli, her ne kadar telefonu kurtarmak için büyük çaba sarf ettiyse de yeni aldigi telefonunun bozulmasinin önüne geçemedi.

Yillardir at binip cirit oynayan sporcu ilk kez böyle bir olayla karsilasti

Yasadigi olay ardindan konusan Narmanli, "Talihsiz mi diyelim, güzel bir macera anisi mi diyelim basimizdan bir olay geçti. Geçtigimiz haftalarda Çoruh Atli Spor Kulübü ile idman maçimiz vardi. Her zamanki gibi maçimizi kazasiz belasiz oynadik, bitirdik. Maçimizi oynadigimiz sahanin kenarinda Çoruh Nehri vardi. Arkadaslarla birlikte atlarimiza binip Çoruh’a girdik. Su atlarin ayaklarina iyi gelir, ayaklari rahatlatir diye bildigimizden maç sonrasi atimizin ayaklari rahatlasin istedik. 2.5 yillik bir atim vardi, ismi Façali. Galiba Façali’nin ayagina yilan temas etti ve bir anda atim korktu. Ürkünce de bizi üstünden suya atti" dedi.

Basina böylesi bir olayin ilk defa geldigini söyleyen Narmanli, "Ilk defa basima böyle bir olay geldi. Yillardir atlarla Çoruh’a girer çikariz, uzun yillardir cirit sporuyla ilgileniyorum ona ragmen ilk defa öyle bir sey yasadim. Daha öncesinde böyle bir olay hiç yasamadim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA