Ali Koç Açiklamasi 'Önemli Bir 3 Puan Kaybettik Ama Dünyanin Sonu Degil'

Galatasaray’a karsi aldiklari 3-0’lik derbi maglubiyetinin ardindan taraftarlardan özür dileyen Fenerbahçe Baskani Ali Koç, “Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanin sonu degil” dedi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda sahasinda karsilastigi Galatasaray’a 3-0’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan sari-lacivertli kulübün baskani Ali Koç basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Beklemedikleri bir maglubiyet oldugunu söyleyen Baskan Koç, “Herkes çok motiveydi. Tribünlerin de ne kadar motive oldugunu görüyorsunuz. Taraftarlarimizdan özür dileriz. Onlarin da beklentisi fazlaydi, olmadi. Futbolun içinde bunlar var. Çok çok iyi basladik ve yine düsüse girdik. Toparlayacak olan da ayni kisiler. 3 puandan öte bir sey degil. Burada bu skora alisik degiliz. Yenilince de bu skorlar yoktu. Galatasaray’a en agir maglubiyetleri tattirdigimiz sezonlarda biz sampiyon olamiyorduk. O açidan bakarsak taraftarimiza özür dilerken umutlarini kaybetmemelerini birlik beraberlikten kopmamalari gerektigini daha çok uzun yol olugunu hatirlatmak istiyorum. Oynadigimiz futbol iyi degildi. Bize yakisan futbol bu degildi. Futbolun içinde bunlar var. Derbi maglubiyetinin olmasinin daha fazla etkisi olabiliyor, oldu da. Sezon sonuna daha çok var. Biz sampiyon olacagiz. Sezonlarda inisli çikisli dönemler olabilir. Bize yakisan durum degil ama geçiyoruz. Baskalari da inisli çikisli grafikler sergileyebiliyor. Nasil birkaç hafta evvele kadar Fenerbahçe sampiyonlugun en büyük favorisidir dedirten futbolculardan olusan bir takimsa bugün buraya geldigimizde umutlarimizi bir nebze olsun olumsuz etkileyen ayni hoca, ayni takim. Dolayisiyla yeni sayfa açilacaktir, eski günlere dönüp kaldigimiz yerden devam edecegiz” seklinde konustu.



“Önemli 3 puan kaybettik ama dünyanin sonu degil”

Sari-lacivertli takimin performansinin yükseleceginin altini çizen Baskan Koç, “Teknik konuklari hocaya sorun. Sevabiyla günahiyla baskan sorumludur. Düsüs var ama her düsüsün çikisi da var. Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanin sonu degil. Biz rakibimize göre bütüne baktigimiz zaman genel sampiyonluk rakiplerimize istatiksel baktigimizda rakamlar oyun sekli, güzelligi, ezici galibiyetler hep bizden yana oldu. 4-0 da kazansaniz 2-1 de kazansaniz 3 puan aliyorsunuz. Taraftarimizdan bir kez daha özür diliyorum. Rahat olsunlar. Nasil biz getirdiysek bundan sonra da ayni kadro düzlüge çikacaktir” ifadelerini kullandi.

“Transfer haberlerinin performansimizla alakasi yok”

Ali Koç, birçok futbolcunun takimdan ayrilacagi yönünde çikan haberlerin performansi etkilemedigini düsündügünü ifade ederek, “5 sezondur nasil transfer yaptigimizi biliyorsunuz. Geliste gidiste bir yogurt yiyisimiz var. Bir sürü isim bize yakistiriliyor. Hiçbiri ile ilgilenmiyoruz. ‘Sununla, bununla ilgilenmiyoruz’ diye açiklama yapmadik. Transfer haberleriyle bizim performansimizin düsüsünün paralellik arz ettigini sanmiyorum” açiklamasini yapti.

"4 puan fark nedir, daha 19 hafta var"

Fenerbahçe’nin sampiyon olacagini aktaran Ali Koç su ifadelere yer verdi:

"4 puan fark nedir daha 19 hafta var. Unutmayin burada ne zaferler alindi sampiyonluk gelmedi. Dolayisiyla görecegiz, köprünün altindan çok su akacaktir. Iyi günde konusmak kolay, kötü günde konusabilmek lazim. Ben takimimiza ve hocamiza güveniyorum. Taraftarimiza tesekkür ediyorum, muhtesem atmosferde baslattilar. Bugün bizde bir basiretsizlik vardi. Eski günlere dönek bizim elimizde. Bir iki hafta içinde alistigimiz methiyeler dizdigimiz Fenerbahçe geri gelecektir."

“Dünyanin sonu degil"

Fenerbahçe’nin büyük derbilerde daha etkisiz oynadigi yönünde sorulan soruya Baskan Koç, “Türkiye derbileri üzerinde bakarsaniz bu yil öyle gözüküyor ama unutmayin ki Avrupa maçlarinda da derbi seviyesinde maçlarda muhtesem top oynanmistir. Çok fazla üstünde durmamak lazim, önemli bir rakibimize karsi önemli 3 puan kaybettik ama dünyanin sonu degil. Ben takima güveniyorum. Taraftarin da inanmasini rica ediyorum. Onlara bir kez daha tesekkür ediyorum, bu atmosferi olusturduklari için” yanitini verdi.

Müsabakada kaleci Altay’a yönelik yapilan protesto hakkinda sorulan soruya ise Ali Koç, “Bu konuyla ilgili bu gece bir yorumda bulunmayacagim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA