Senol Günes Açiklamasi 'Iyi Oyuncunun Gitmesini Istemem'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Hollandali futbolcu Wout Weghorst’un takimdan ayrilma durumunun sorulmasi üzerine, "Böyle bir gelismeyi ben de duydum ama henüz net degil. Teknik olarak iyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasinda Besiktas evinde karsilastigi Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, "Bizim de rakibimizin de 3 puana ihtiyaci vardi. Biz 1 hafta arayla oynamis olduk. Rakibimiz daha kisa sürede maça hazirlandi. Rakibimiz son maçi kazandiktan sonra bugün de o moralle çikacagindan biz daha iyi seyler yapmamizi bekliyorduk. Ilk yari oyunun kontrolü bizdeydi. Gol de bulduk. Daha da fazla bulabilirdik. Oyun kontrolünü yapip rakibe fazla az pozisyon vermek gerekiyordu. Oyun kontrolü iyi daha çok hamle yapmak için o git-geli oynamamak gerekiyor. Ikinci yari golü yedik. Daha fazla paniklemeyi getirdi. Bütün oyuncular 2-1’e ragmen elinden gelen gayreti gösterdi. Oyun güzelligi bakimindan, oyun hakimiyeti konusunda eksikligimiz vardi. O da rakibi ortak etti. Rakibimiz bizden 4 kilometre fazla kostu. Hücumda daha üst oynamamiz lazim. Henüz o seviyeye gelmedik. Bundan sonra da zor maçlar olacak. Çünkü 3 günde 1 maç oynayacagiz. Eksiklerimiz de var, cezali ve sakat oyuncularimiz vardi. Onlarin da gelmesiyle daha iyi olacagini düsünüyorum. Bugün için 3 puan önemliydi. Bütün oyunculari tebrik ediyorum" diye konustu.



"Iyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem"

Hollandali futbolcu Wout Weghorst’un takimdan ayirilip, ayrilmayacaginin sorulmasi üzerine Günes, "Weghorst bizim için önemli oyuncu. Hem yürekten oynuyor hem de oyuna katki yapiyor. Degerli bir oyuncu. Veda etmesi için seyirciye etmesi yetmiyor, kulübe de söylemesi gerekiyor. Resmiyette öyle bir sey olmadi. Böyle bir gelismeyi ben de duydum ama henüz net degil. Teknik olarak iyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem. Ayni sey Cenk’te olmustu. Gelismeleri bilmiyoruz. Bizde de iyi isler yaptigini düsünüyorum. Transferler teknik tarafi olarak olumlu bakmam. Ekonomik ve idari olarak, oyuncunun istegi, kulübün istegi hepsinin örtüsmesi lazim. Bugünkü maçta iyi oynadi. 3 puana çok katki yapti. Gitmeyle ilgili hem kendisiyle hem kulüple konusmadan sonra degerlendiririz. Transferler futbolda olan seyler. Gelisme olursa size bilgi veriliriz" sekelinde konustu.



"Ozan Tufan ile görüsmem olmadi"

Ingiliz ekibi Hull City’de forma giyen Ozan Tufan’in transferinin sorulmasi üzerine siyah-beyazlilarin teknik direktörü, "Ozan Tufan, iyi çikis yapmisti. Sonra dalgalanma geçirdi. Onun da sanssizligi en üst seviyeye çikti, asagiya düstü. Simdi Ingiltere’de oynuyor. Transfer olayi idare, ekonomik ve tekniktir. Bana resmi olarak bir sey gelmedi ama konusuluyor. Su anda hiçbiri ile ilgili bir sey söylemem. Benim söylemem havada kalir. Ozan ile hiçbir görüsmem olmadi. Ozan’i begenirim. Alip, almama konusu baska bir sey. Su anda gündemimde 1 numarali konustugum o degil. Bölge olarak defansta bir oyuncu düsündüm. Onu da eldeki oyunculari degistirerek yapmayi düsündüm. Daha düsük yaslardaki oyuncu almayi düsünüyoruz. Bu transferler konusulmaya muhtaç" açiklamasinda bulundu.

"Her takim iddiali"

Sampiyonlukla ilgili ise Senol Günes, "Bizim su anda önümüzde maçlar var. Açiklanan maçlardaki hedefimizi yakalarsak hatta avantajli da olabiliriz. Güçlü oyunu istiyorum. Güçlü oyun hem moral verecek hem puan kazandiracak hem de rakipleri rahatsiz edecek. Lig bir yaris. Her takim iddiali. Oyun gücünü kullanmadan bunu söylemeyi dogru bulmuyorum. Devre arasi yoktu, devre arasi gibi oldu ama oyuncularin çogu milli takima gitti. O kadar fazla milli oyuncu olursa takim çalismasi da zaman da bazen bosa gider. Sezon basinda hazirlanmayan oyuncularimiz var. Maratonu sürdürebilmek için fiziksel olarak iyi olmaniz gerekir. Size sunu diyemem, ’Bu takim hazir, istedigimiz oyunu oynuyoruz’ diyemem. Size ve taraftarlar daha güzel futbol seyrettirmeyi istiyorum ama 3 puana da ihtiyacim var" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA