Santarelli Açiklamasi 'Isimi Yapabilecek En Iyi Yerdeyim'

A Milli Kadin Voleybol Takimi’nin yeni basantrenörü Daniele Santarelli, yaptigi açiklamada, "Isimi yapabilecek en iyi yerdeyim" dedi.

A Milli Kadin Voleybol Takimi Basantrenörü Daniele Santarelli düzenlenen basin toplantisinda 2+4 yillik sözlesmeye imza atarken samimi açiklamalarda bulundu. Neler yapabilecegini sahada gösterecegini söyleyen Italyan çalistirici, "Yapacaklarimi burada gösteremem. Ben isimi çok iyi yapabilecegime inaniyorum. Üst seviyede çok iyi oyuncular var. Çok fazla alternatif ve imkan var. Bu sebeple de üzerimdeki baski çok olacaktir" dedi.

Çalismak için en iyi yerde oldugunu söyleyen Santarelli, “Türkiye’de su ana kadar sampiyonluk kazanilmadi. Bunu ortaya çikarmak için dogru yerde oldugumu düsünüyorum ve umarim ki bunu hep birlikte yapabiliriz. Bugün için herkese çok tesekkür ediyorum. Bugünün bitmesini hiç istemiyorum ama tabii ki gerçekler var ve yarin dönmem gerekiyor. Kulübüme dönüp isimi yapacagim ama kulüpteki isler bitince dönüp isimi yapacagim. Bu yaz harika bir dönem olacak bizim için" diye konustu.



"Genç oyuncularla çalisacagim için çok heyecanlandim"

Türk voleybolunu yakindan takip ettigini ifade eden Daniele Santarelli, sözlerini söyle sürdürdü: "Voleybol maçi seyretmek benim ilacim, bunu yapmadan duramiyorum. Türkiye liginin de seviyesi çok yüksek oldugu için çok fazla maç izliyorum. En iyi oyuncularin seviyelerini biliyorum ama sadece en iyileri degil Türkiye’deki bütün oyunculari bilmek istiyorum. Türk Milli Takimi’nin antrenörü olarak bütün oyunculara dokunmam gerekiyor. Sadece 20 oyuncuyla kendimi sinirlayamam. Genç oyuncularla çalismayi çok seviyorum. Baskanim bana projesinden ve düsüncesinden bahsedip bunun uzun vadeli oldugunu anlattiginda, genç oyuncularla çalisacagim için çok heyecanlandim. Sadece A Milli Takim degil her yas kategorisindeki oyunculari takip edecegim."

"Teknik ekipleri birlestirirsek güzel bir is ortaya çikarabiliriz"

41 yasindaki basantrenör, teknik ekibinin Türki ve Italyan isimlerden olusacagini vurgulayarak, "Beni bilen, beni oyunculara daha kolay aktarabilecek taniyan kisilerden olusmasini istiyorum. Bunun yaninda Türk ekibin de olmasini istiyorum. Dili daha iyi biliyorlar, buradaki düzeni daha iyi biliyorlar. Teknik ekipleri birlestirirsek güzel bir is ortaya çikarabiliriz" ifadelerini kullandi.

Türkiye’de Istanbul, Ankara ve Antalya’da maçlara çiktigini da dile getiren Santarelli, "Istanbul, Ankara, Antalya’da maçlar oynadim. Türk seyircisinin nasil bir atmosfer oldugunu biliyorum. Bu zamana kadar hep isliklanan tarafta oldum, desteklenen taraf olmadim. Ilk kez desteklenen tarafta olacagim. Italya’da desteklenen tarafta oluyorum ama bunu Türkiye’de yasayacagim. 5 ay var ilk maça ama bu maça çikmak için sabirsizlaniyorum" ifadelerini kullandi.

Ay-yildizli ekibin eski basantrenörü Giovanni Guidetti’nin harika bir antrenör oldugunu ve kendisinin ögretmeni oldugunu ifade eden Italyan teknik patron, Guidetti’nin Sirbistan’da iyi isler yapacagini dile getirdi.

"Basarili olmaya geldim"

Santarelli, oyuncularin çok iyi seviyede oldugunu belirterek, "Giovanni buraya en iyi oyunculari getirdi ve bir yapi kurdu. Ben sadece kollarimi daha fazla açacagim ve alani genisletecegim. Degisim, dönüsüm ya da çok büyük bir degisim olmayacak. Çalisacagim her oyuncuyla konusacagim ve neden milli takima gelmeleri gerektigini söyleyecegim. Milli takimda, bir ülkeyi temsil ettiginiz için gurur duyulmasi gereken bir sey. Eglenmek için geleceklerse bu dogru bir mantalite degil. Biraz önce milli takimin tisörtünü gördüm ve ona dokunmak heyecan verici. Eger bunu yansitabilirsek her sey daha kolay olacak" dedi.

Santarelli, kaybetmeyi sevmeyen biri oldugunu ve Türkiye’ye basarili olmak için geldigini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA