(ÖZEL) Uyusturucudan Uzak Durmak Için Spora Basladi, Simdi Hedefi Dünya Sampiyonlugu

Türkiye Muaythai Süper Lig sampiyonu olan 24 yasindaki Seyh Samil Ömer Çalhan, kötü aliskanliklardan uzak durmak için basladigi spor dalinda dünya sampiyonu olmak için ter döküyor.

Eskisehir’de üniversite ögrencisi olan genç sporcu Seyh Samil Ömer Çalhan, Muaythai Avrupa Sampiyonasina hazirlaniyor. Daha önce Çek Cumhuriyetinde düzenlenen sampiyonada Avrupa üçüncüsü, 2021’de ise dünya ikincisi olan Çalhan’in Kick Boks dalinda da dereceleri var. Son olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenen Muaythai Süper Lig sampiyonlugu kazanan genç sporcu, Avrupa Sampiyonasi’nda ülkesini temsil etmeye hak kazandi. Spora baslamadan önce arkadas çevresinin kötü oldugundan bahseden milli sporcu, kötü aliskanliklardan spor sayesinde uzak durdugundan bahsetti. Ileride dünya sampiyonu olmak istedigini söyleyen genç sporcu, örnek degerindeki hikâyesini anlatti.

“10 arkadasimdan 8’i uyusturucu içerdi”

Istanbul’dan Eskisehir’e üniversite okumak için gelen milli sporcu, 2023’de düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasina burada hazirlandigini söyledi.

Sokakta kendini koruyabilmek için spora basladigini söyleyen Çalhan, “Muaythai baslamamdaki amaç sokakta kendimi koruyabilmekti. Önceden çok kavgaci bir tiptim. 10 arkadasimdan 8’i uyusturucu içerdi, benim de pis bir ortamim vardi. Özellikle dövüs sporlarinda bir ahlak var, bunu almaya basladim. Spora basladigimdan beri disarida bir olayim veya kavgam olmadi. 2021’de A-PLUS dünya sampiyonasinda dünya ikincisi oldum. 2018’de Çek Cumhuriyeti’nde Avrupa üçüncüsü oldum. 3 defa ayni siklette Türkiye sampiyonlugum var. Muaythai ve Kick Boks’ta 5 defa Türkiye ikinciligim var. Aslinda bu sene dünya sampiyonlugundan çok emindim. Ama ayagimdaki sakatlik tekrar nüksetti, bu yüzden dünya sampiyonlugum elimden gitti. Bu sene dünya üçüncüsü oldum. Muaythai Süper Ligine Türkiye’de sadece ilk 4’e girmis sporcular katilabiliyor. Ben de tekrar sampiyon oldum. 2023’ün ilk aylarinda yapilacak olan Avrupa sampiyonasinda ülkemizi temsil edecegim. Avrupa sampiyonu da olmak istiyorum ama benim asil hedefim dünya sampiyonu olmak. Türk bayragini en yüksege çekmek istiyorum” dedi.



“O bayragi dalgalandiracagim diyor”

Eskisehir’de uzun yillardir yüzlerce sporcuya antrenörlük yapan Yüksel Çotuk, genç sporcunun kariyer basarilarindan bahsetti. Sporcusuna çok güvendigini söyleyen Çotuk, konusmasina söyle devam etti:

“Ömer kardesimiz hem dünya ikinciligi, hem dünya üçüncülügü, hem de milli takimin kadrosunda vazgeçilmez bir sporcusu. Mustafa Özkaran hocamizin ögrencisi. Eskisehir’e geldi, burada bizimle birlikte çalisiyor, gençlerimize örnek oluyor. Bizim sporumuz topluma daha güvenli ve saglikli bireyler yetistiriyor. Enerjilerini sporla bu vatana hizmet için yaparlarsa daha basarili olacaklarina inaniyoruz. Enerjilerini Türkiye için harcasinlar, Türk bayragini dalgalandirmak için harcasinlar. Biz Ömer kardesimize çok güveniyoruz. Mustafa hocamiza da çok tesekkür ediyorum. O da sayisiz Avrupa ve dünya sampiyonu yetistirdi. Ömer kardesimiz de basariyla hepimizi gururlandiracak. Zaten basindan beri konusuyoruz, hedefim dünya sampiyonlugu diyor. Kiracagim, dökecegim ama o bayragi dalgalandiracagim diyor”

Kaynak: İHA