Karadeniz Derbisinde 9'Ncu Randevu

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasinda Trabzonspor ile Giresunspor Karadeniz derbisinde karsi karsiya geliyor.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasinda 5 Ocak Persembe günü saat 20:00’de Trabzonspor, Giresunspor’u konuk edecek. Senol Günes Spor Kompleksi Akyazi Stadyumunda oynanacak olan karsilasmayi Ali Palabiyik yönetecek. Yardimciliklarini ise Murat Tugberk Curbay ve Murat Altan yapacak.

Lig’de 9. randevu

Trabzonspor ile Giresunspor, Süper Lig tarihinde bu zamana kadar toplamda 8 kez karsi karsiya geldi. Trabzonspor 3, Giresunspor ise 1 maçtan galibiyetle ayrildi. 4 maçta ise esitlik bozulmadi. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 9, yesil-beyazli ekip ise 6 gol atti.

Trabzonspor da evinde oynadigi 4 maçin 2’sini kazandi. 2 maçtan ise beraberlikle ayrildi. Bordo-mavililer evinde oynadigi maçlarda 7 gol atarken kalesinde ise 3 gol gördü.

Avci’dan rotasyon

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Fenerbahçe galibiyeti sonrasi Fatih Karagümrük maçinda alinan sok yenilginin ardindan kadroda degisime gidecek. Edin Visca’nin sakatligi ve Bartra’nin kirmizi kart cezasi olmasi dolaysiyla deneyimli teknik adam bir dizi degisim yapacak. Savunma’da Bartra’nin yerine Gbamin&in forma giyme ihtimali daha yüksek. Hücum hattinda Visca’nin yoklugunda en büyük aday ise Djaniny olarak öne çikiyor. Naci Ünüvar’da bu bölge için ön plana çikan isimler arasinda yer aliyor.

Kaynak: İHA