Cengizhan Simsek Açiklamasi 'Karar Doping Kullanmam Degil Yer Bildirimi Yapmamamla Ilgili'

Kirkpinar’in son baspehlivani Cengizhan Simsek su an alinan kararin kendisinin doping kullanmasi ile alinan bir karar olmadigini vurgulayarak, “O dönemde yer bildirimi yani evimin adresini bildirmememle ilgili alinan bir karardir" dedi.

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu, son Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek’in, dopingle mücadele kapsaminda yapmasi zorunlu adres bildirimlerini yapmamasi gerekçesiyle kazandigi ödül, kemer ve madalyalarin iadesine karar verdi. Cengizhan Simsek, karar sonrasi Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasi açiklama yapan Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, tahkim kurulu karariyla ödül ve unvani alinan Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek’e destek verdi. ASAT Spor Kulübü güresçisi Simsek’in Edirne’de ve tüm Türkiye genelindeki diger güreslerde verdigi testlerin negatif çikmasina ragmen böylesine bir karar verilmesinin haksizlik oldugunu belirten Baskan Böcek, “Cengizhan Simsek oglumun yanindayim” dedi.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu tarafindan yer bildiriminde bulunmadigi gerekçesiyle Kirkpinar dahil tüm dereceleri iptal edilen ASAT Spor Güresçisi 2022 Tarihi Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek’e destek verdi. Baskan Böcek, ASAT Spor Kulübü yönetimiyle ile bir toplanti yaparak, konuyu degerlendirdi. Toplantiya Baspehlivan Cengizhan Simsek, Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Baskani Av. Cansel Tuncer, Büyüksehir Belediyesi Güres Koordinatörü Hasan Aydin, Antrenör Mustafa Kemal Karaboga ve ASAT Spor Kulübü yöneticileri katildi.



"Sporcularimiza güveniyoruz"

Baskan Muhittin Böcek, toplanti sonrasi su degerlendirmede bulundu: “2022 tarihi Kirkpinar Türkiye Cumhuriyeti Baspehlivani Cengizhan Simsek oglumuzla hep gurur duyduk. Türkiye’deki tüm güres severler basarisini takdirle karsiladi. Güres Federasyonu tarafindan müsabakalara katilamaz seklinde yasagi bulunmayan güresçimizle ilgili sadece yer bildirimi yapilmadi diye bir olay vuku buldu. Atamizin, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ayni zamanda ahlaklisini severim’ dedigi gibi biz sporcularimizin hepsine güveniyoruz. Güresçimizin o gün Edirne’de yaptirdigi test negatif çikti. Daha sonra tüm Türkiye genelindeki güreslerde de testleri negatif çikti. Buna ragmen güresçimizin böylesine bir kararla haksizliga ugradigini düsünüyoruz. Hukuki yönden Cengizhan Simsek oglumun yanindayim.”

Cengizhan Simsek: "Karar doping kullanmam degil yer bildirimi yapmamamla ilgili"

Baspehlivan Cengizhan Simsek ise su an alinan kararin kendisinin doping kullanmasi ile alinan bir karar olmadigini vurgulayarak, “O dönemde yer bildirimi yani evimin adresini bildirmememle ilgili alinan bir karardir. Su an Baskanimizla birlikte yapilan haksizlik karsisinda hukuki mücadele verecegiz. Ilerleyen günlerde Baskanimla konuyla ilgili daha detayli bir açiklamada bulanacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA