Bursa'nin Kemankesleri Yildirim'da Yetisiyor

Yildirim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gelecegin okçularini yetistirmeye hazirlaniyor.

Türkiye’de son yillarda büyük gelismeler kaydeden Geleneksel Türk Okçulugu gençlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor. Yildirim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023’e “Ya Hak” diyerek girdi. Okul bünyesinde olusturulan Geleneksel Türk Okçuluk takimi antrenör Osman Bacili liderliginde talimlere basladi.

20 Ögrenciden olusan Yildirim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okçuluk takimi ögrencileri gerçeklestirilecek müsabakalara katilmaya hazirlaniyor.

Bursa’da Geleneksel Türk Okçulugu bransinda ögrenci yetistiren 41 kulüp ulusal ve uluslararasi müsabakalarda ülkemizi temsil ediyor. Okul sporlarina verdikleri destekleri daima sürdürdüklerini belirten Okul Müdürü Ömer Yilmaz, “Ögrencilerimizi teorik derslerin yaninda futbol, voleybol, tekvando, okçuluk gibi farkli spor branslarina yönlendirerek hem zihinsel hemde bedensel gelisimlerine katki sagliyoruz. Bu yil ilk defa kurdugumuz ve ögrencilerimizin de yogun ilgiyle karsiladigi Geleneksel Türk Okçulugu takimimiz egitimlerine basladi.

Ögrencilerimiz aldiklari egitimlerin ardindan girecekleri ulusal ve uluslararasi müsabakalarda okulumuzu temsil edecekler. Antrenörümüz Osman Bacili’ya ve ögrencilerimize basarilar diliyorum” dedi.

Yildirim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okçuluk takimi antrenörü Osman Bacili “Minikler, küçükler yildizlar ve gençler kategorilerinde yapilan müsabakalarda 2023’te de tüm heyecaniyla devam edecek. 2023 sezonuna siki bir sekilde hazirlanan takimimizin hedefi madalya ve kupalardan daha ziyade öncelikle kemankeste olmasi gereken davranis ve tutumlari edinmek olacak. Genç kemankes adaylarina basarilar diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Ilk defa 2022 yilinda okul sporlarinin içinde yer alan Geleneksel Türk Okçulugu bransi Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu yarisma talimatlari çerçevesinde yürütülüyor.

Kaynak: İHA