2 Bin 948 Rakimli Nemrut Zirvesinde Sampiyonaya Hazirlik

Bitlis’te bu yil beklenen kar yagisinin olmamasindan dolayi müsabakalara hazirlanamayan kayakli kosu takimi sporculari, 2 bin 948 rakimli Nemrut Krater Gölü zirvesinde çalismalarini sürdürüyor.

Her yil 10 metre kar yagisi alarak Türkiye’nin en çok kar alan ili olan Bitlis’te bu yil beklenen karin olmamasi nedeniyle müsabakalara hazirlanamayan kayakli kosu takimi sporculari, antrenman için çareyi 2 bin 948 rakimli Nemrut Krater Gölü’nün zirvesine çikmakta buldu. Türkiye Kayak Federasyonu faaliyet programi çerçevesinde düzenlenecek yarismalara katilacak sporcular, bu yil kente yagmayan kardan dolayi müsabakalara dünyanin ikinci büyük krater gölü olma özelligine sahip Nemrut Krater Gölü zirvesinde hazirlaniyor. Biri kadin 3 erkek olmak üzere 4 milli takim kayak antrenörü gözetiminde kondisyon ve kosu çalismasi yapan 40 kayakli kosu sporcusu, antrenmanlarini karin yogun oldugu yüksek kesimlerde yapmaya çalisiyor. Kente 21 kilometre uzaklikta bulunan ve bölgede yasanan soguk havaya aldiris etmeyen sporcular, antrenörleri esliginde muhtesem Tatvan, Van Gölü ve Nemrut Kraterine karsi kayak yapma imkani buluyor. Essiz manzaraya karsi çalismalarini sürdüren sporcularin hedefi ise katilacaklari müsabakalarda sampiyon olmak.

Kent merkezinde kar yagmadigindan dolayi yüksek rakimli Nemrut’un zirvesinde çalismalara devam ettiklerini ifade eden Milli Kayakli Kosu Antrenörü Muhammet Can Kurtkan, “Bitlis Kayakli Kosu Takimi olarak bu sezon merkezde kar olmadigindan dolayi 2 bin 948 rakimli dünyanin ikinci büyük krater gölünün zirvesinde kosu antrenmanlarimizi sürdürüyoruz. Bugün 5’i kadin 20’si erkek olmak üzere 25 sporcu ile antrenmanlarimizi sürdürüyoruz. Bu yil kis sezonunda yapilacak müsabakalara hazirlaniyoruz. Iddialiyiz ve hedefimiz büyük. Bu yil insallah Bitlis’ten Türkiye sampiyonu çikaracagiz. Insallah güzel bir sezon geçiririz. Hafta içi çocuklar okula gittigi için merkezde saat 16.00’dan sonra tekerlekli kayak üzerinde çalistiriyoruz. Hafta sonu karin yagdigi Nemrut’un zirvesine çikarak günde 2 saat antrenmanlarimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.

Antrenmanlarin güzel geçtigini belirten Milli Sporcu Murat Elkatmis ise “Bitlis’te su anda kar yagisi olmadigi için Nemrut’un zirvesinde antrenman yapiyoruz. Sporcu arkadaslarimiz ile beraber kis sezonundaki yarismalara hazirlaniyoruz. 3-18 Ocak tarihleri arasinda Bolu Gerede’de milli takim kampimiz var. Orada yarismalara hazirlanacagiz. Antrenmanlarimiz su an iyi gidiyor. Normalde bizim pistimiz Tatvan’da bulunan El Aman Hani Kayak Merkeziydi. Fakat merkeze kar yagmadigi için Nemrut’un zirvesinde antrenman yapiyoruz. Kis sezonuna daha iyi girebilmek için Nemrut’ta sürdürüyoruz. Antrenörlerimiz ile beraber güzel geçiyor. Önümüzde birinci ve ikinci etap Türkiye sampiyonasi olmak üzere 3 yarisma var. Su anda o yarislara hazirlaniyoruz. Hedef Türkiye sampiyonasi ve iddialiyiz. Iyi bir sonuç çikaracagimiza inaniyoruz” dedi.

2022 yilinda okullar arasi düzenlenen yarismada dünya sampiyonasina katilmayi hak kazandigini söyleyen sporcu Baran Demir de, “2022-2023 yilinda okullar arasi yapilan yarismada dünya sampiyonasina katilmaya hak kazandim. Ülkemi ve ilimi en iyi sekilde temsil edecegime inaniyorum. 16 yasindayim ve 4 yildir bu sporu yapiyorum. Su anda yüksek rakimli Nemrut’ta antrenman yapiyoruz ve hocalarimiz ile beraber çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.

Sporcu Islam Demir ise Türkiye sampiyonasi için Nemrut’ta hazirlik yaptiklarini belirterek, “Hafta içi merkezde kosarken hafta sonlari da Nemrut’a gelip kayiyoruz. 18 yasindayim ve 9 yildir bu sporu yapiyorum. Hedefim Türkiye sampiyonu olmak ve bunun için de çalismalarimiz devam ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA