Yunusemre'nin Ümitleri Osmaniye'de Manisa'nin Gururu Oldu

Yunusemre Belediyespor’un judoculari, Osmaniye’de düzenlenen Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Sampiyonasi’nda 3 madalya kazanirken, toplamda ise 6 sporcuyu Milli Takim’a gönderdi.

Türkiye Judo Federasyonu’nun 2023 yili faaliyet programinda yer alan Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Sampiyonasi, 67 ilden 914 sporcunun katilimiyla Osmaniye’de yapildi. Müsabakalarda Manisa’yi temsil eden Yunusemre Belediyespor’un judoculari, sampiyonadan üç madalya ile döndü. Çekismeli geçen müsabakalar sonunda +70 kiloda Irmak Ceylin Güçtekin Türkiye 2’ncisi olurken, 48 kiloda Merve Kaya ile 73 kiloda Emin Taha Kirmizi Türkiye 3’üncüsü olmayi basardi. Ayrica Mavi Beyazli judoculardan Halit Inci, 90 kiloda Türkiye 5’incisi olurken, Emin Levent Yelkenci 66 kiloda, Naz Korkmaz ise 44 kiloda Türkiye 7’ncisi oldu. Ilk 7’ye giren sporcularin uluslararasi müsabakalara katilmak üzere Milli Takim’a davet edilecegi kaydedildi.

Dört madalyadan 3’ü Yunusemre’den

Sampiyonada 1 gümüs, 3 bronz olmak üzere toplamda 4 madalyaya imza atan Manisa, madalya siralamasinda 67 il arasinda ilk 7’de yer alirken, bu basarida Yunusemreli judocularin katkisi büyük oldu. Yunusemre Belediyespor judoculari, Manisa’nin elde ettigi 4 madalyanin 3’ünü kazanarak madalya yükünü çekti. Konuya iliskin açiklamada bulunan Yunusemre Belediyespor Judo Antrenörü Orhan Akdemir, katilimin yüksek oldugu sampiyonada Manisa’yi basariyla temsil ettikleri için gururlu ve mutlu olduklarini söyledi.

Birçok siklette madalyanin kapisindan döndüklerinin de altini çizen Akdemir, "Bazi sporcularimiz madalya alamasa da çok iyi mücadele ederek birçok maç kazanarak Milli Takim’a davet edilme sansini yakaladi. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki aylarda yapilmasi planlanan uluslararasi turnuvalara ilk 7’ye giren 6 sporcumuz da davet edilecek. Bu tablo sehrimiz ve kulübümüz için bir gurur kaynagi. Birlikte çalistigimiz teknik heyet olarak organize bir sekilde çalisiyoruz. Alinan madalyalar bunun en güzel göstergesi oldu. Insallah hep birlikte basarilarimizi milli formaya da yansitacagiz. Bizlere verilen desteklere layik olmaya devam edecegiz. Basarilara giden yolda her zaman yanimizda olan Yunusemre Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Çerçi’ye, Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Yunus Öztürk’e, Kulüp Baskanimiz Arif Alkan’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA