Yeni Malatyaspor Maddi Sorunlarla Bogusuyor

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yilmaz Vural, takimin maddi sorunlarla bogustugunu belirterek, Yeni Malatyaspor’un içinde bulundugu durumdan çikmasi için sahip çikilmasi gerektigini söyledi.

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yilmaz Vural, bu hafta oynayacaklari Rizespor karsilasmasi öncesi düzenledigi basin toplantisinda sorulari yanitladi. Kulüp binasinda gerçeklesen toplantida takim ile ilgili bilgi paylasan Vural, geçen hafta oynanan Eyüpspor galibiyetiyle mutlu olduklarini belirterek, “Yeni Malatyaspor’un Eyüpspor galibiyetinin gündeme gelmesi hepimizi mutlu ediyor. Sonuç olarak karsimizda ciddi maddi degeri olan önemli oyunculari olan bir takimi 60. dakikadan sonra 40 dakikaya yakin 10 kisi oynamamiza ragmen yendik” ifadelerini kullandi.

Rizespor öncesi takimda sakatliklari devam eden ve cezali oyuncular oldugunu ifade eden Vural, “Her takimin eksiklikleri olur, sakat, cezali oyunculari olur. Bizim de maç öncesi 6 oyuncumuz, Baris, Fatih, Miraç, Berat ve Osman sakatliklari nedeniyle Philip de cezasi nedeniyle aramizda olamadilar. Philip’in 5 maçlik cezasi Rize maçindan sonra tamamlanacak” seklinde konustu.

Yönetimin kurulunun takimin problemlerini en aza indirmeye çalistigini ancak takimin sorunlarin çözümü noktasinda verilen sözlerin yerine getirilmesini gerektigini dile getiren Vural, “Problemler yönetim kurulunun çabasi ile en aza indirilmeye çalisiliyor. Istiyoruz ki Yeni Malatyaspor takimi Malatya’nin önemli markasina sahip çikalim. Su andaki durumu itibariyle yaklasik 500 milyon lira borcu olan ve büyük bir sikintida olan bir takim. Bu yönetim kurulundaki arkadaslarin çözecegi bir is degil. Gelmeden oturup konusulduklari gibi ben bu kadar sen bu kadar verirsen bu bütçeyi sezon sonuna kadar olustururuz diyen kardeslerimiz o gün o masada oturup imzaladiklari protokolü yerine getirsinler. Getirmeyeceklerse de ifade etsinler su nedenlerle yapamiyoruz diye. O gün filmin jenerigi gibi düsünün. Asil film simdi basliyor. Eger üstlerine düseni yapmazlarsa film ortaya çikar. Hepimiz o zaman bir seyleri ifade etmek zorunda kaliriz” diye konustu.

Rizespor deplasmanini zorlu geçecegini, takimin maddi ve manevi destege ihtiyaci olduguna da deginen Vural, “Bu haftada çok zor bir ekiple oynayacagiz. Elindeki imkanlarla buradan çikis yapmak zorunda olan bir takim olarak bu takimin maddi manevi destege ihtiyaci var ki elindeki dinanizmi sonuna kadar kullanabilsin. Buraya bir hareket getirebilmek anlaminda Yeni Malatyaspor kendi kendinin içi dinamigini saglayacak buna tepki verecek bir seyler yapmak zorunda. Bizler burada bugün variz yarin yokuz. Biz bu maçi kazanmaliyiz gerekiyor hesaplamasiyla oynamamiz lazim. Ben bu takimin antrenörüyüm bana görev verildi.

Benim burada oyuncu çalistirip onu oynatma en iyi kadroyu olusturup benden istenen sonucu getirmek için ugrasmam gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA