Senol Günes Açiklamasi '2 Puan Kaybettigimiz Bir Maç Oldu'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, kazanmak için geldiklerini dile getirerek, “Bu maç bizim için 2 puan kaybettigimiz bir maç oldu” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasinda Fatih Karagümrük’e konuk olan Besiktas, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrildi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, "Kazanmak için geldik ama istedigimizi alamadik. Rakibimizi iyi biliyorduk, dersimize iyi çalismistik ama istedigimiz gibi olmadi. Karagümrük takiminin kontra futbolu iyi oynadigini biliyorduk. Sahada daha diri olan taraf onlardi. Gol bulmamiza ragmen oyunu tutmayi ne yazik ki basaramadik. Ilk yaridaki skoru koruyamadik. Ikinci yarinin basinda tepkimizi sahaya koyamadik. Rakibimiz orta saha ve hücumda oldukça teknik ve akilli oynayan bir ekip. Bunu bilmemize ragmen bugün oyuncularimin fizik gücüne bagli olarak istediklerimizi gerçeklestiremedik. Özellikle hücumda oynayan oyuncularimiz istenileni tam anlamiyla veremedi. Inandirici ve etkileyici hücumlar saglayamadik. Geçtigimiz haftada sergiledigimiz performansi sergileyemedik. Genel anlamda topu ayagimizda tutamadik. Gerideki oyunu tutmaya çalistik ama ikinci yarinin basinda kalemizde gol gördük. Rakip diri ve beraberlige razi oldugu için bugün 1 puan alabildi. Bu maç bizim için 2 puan kaybettigimiz bir maç oldu” diye konustu.

Roman Saiss hakkinda sorulan soruya, “Saiss bizim oyuncumuz. Daha öncede kadroda degisikliklerimiz oldu. Bugün ki degisiklikte öyleydi. Kendisi bizimle oldugu sürece oynayacak. Transferde adi geçtigini biliyorum ama bizim oyuncumuz. Bu tarz söylentiler her takimda olabilir” dedi.

Vincent Aboubakar’in ikinci yari baslarken oyundan alinmasi üzerine de açiklamalarda bulunan Senol Günes, “Aboubakar’in erken çikisi sakatlikla alakali degil taktiksel bir degisiklikti. Takimin taktiksel ihtiyaci geregi Muleka ile degistirdik” seklinde konustu.

Transfer sürecinin alinan puan kayiplari ile ilgisinin sorulmasi üzerine deneyimli teknik adam, “Maglubiyetin tek sebebi tabi ki transferler degil. Oynayan oyuncularin iyi degerlendirilmesi ve iyi oynamamiz gerekiyordu. Bunun için transfere bahane bulacak bir insan degilim. Transferlerin gerçeklesmesi durumunda bende haberdar olurum, sizi de haberdar ederiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA