Sakarya'ya Milli Gururu Yasattilar Açiklamasi Büyüksehir Tam 54 Madalya Topladi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü 2022 yilinda 32 bransta 72 sporcusunu Milli Takim’a yolladi. Türk armasiyla müsabakalara katilan Büyüksehirli sporcular 22 altin, 10 gümüs ve 22 bronz olmak üzere toplam 54 madalya toplayarak Sakarya’ya büyük bir gurur yasatti. 2022 yili, Sakarya için tarihe iz birakan basarilarla geçti.

Sakarya Büyüksehir Belediye Spor Kulübü faaliyet gösterdigi 32 bransta ülkemize milli sporcular yetistirmeye devam ediyor. 2022 yilinda Büyüksehir farkli branslarda 72 sporcuyu milli takimlara yolladi. Büyüksehirli sporcular milli forma altinda 22 altin, 10 gümüs, 22 bronz madalya kazanarak ülkemizi ve Sakarya’yi en iyi sekilde temsil etti. Uluslararasi arenalarda Büyüksehirli sporcular toplam 54 madalya toplayarak Sakarya’ya büyük bir gurur yasatti. 32 bransta sporu yasatmak, ülkeye milli sporcular yetistirmek adina faaliyet gösteren Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü, 2022 yilinda 72 sporcuyu milli takima yollarken bu sporcular uluslararasi arenalarda toplam 54 madalya kazandi. Güreste Mükremin Aktas Büyükler Serbest ve Grekoromen Stilde Dünya Sampiyonu olurken Serhat Kirik Grekoromen Stil Güreste Yildizlar Dünya Sampiyonu ve Abdül Samet Basar ise Grekoromen Stil Güreste Yildizlar Avrupa Sampiyonu oldu.

Satranç’ta ise Berkay Çelik Avrupa Amatörler Satranç Sampiyonasinda birinci olarak gögsümüzü kabartti. Karate’de Fatih Sen Misir Seri A Karate Sampiyonasinda üçüncü, kick boksta Fatih Erman Kick Boks Dünya Kupasinda üçüncü ve kartingde ise Doruk Sinaç Karting Uluslararasi Bambino CUP’da üçüncü oldu. 661’nci Geleneksel Kirkpinar Yagli Pehlivan Güreslerinde yarisan Büyüksehirli Serdar Yildirim basalti boyunda derece yaparak Baspehlivan oldu. Halter’de ise Büyüksehir’in genç sporcularindan Ömer Gürmeriç U15 Halter Avrupa Sampiyonu oldu. Bisiklette ise Uluslararasi Cumhurbaskanligi Bisiklet Turunda yarisan Büyüksehirli Batuhan Özgür birinci olarak Bisiklet Dostu Sehir Sakarya’nin adini Uluslararasi arenada duyurdu.

Judoda Sedat Durmus Balkan Sampiyonasinda ikinci olurken boccede Faik Dursun Öztürk Konya Islami Dayanisma Oyunlarinda ikincilik elde etti. Büyüksehir’in Kano takimi sporcularindan Muhammet Emin Sulak Uluslararasi Kano Sampiyonasinda ikinci olurken Mustafa Özmen ise ayni sampiyonada üçüncülüge adini yazdirdi. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Avrupa Spor Sehri ve Bisiklet Sehri Sakarya’mizda spora verdigimiz önem ve hassasiyet her zaman en üst düzeyde olacaktir. Sporla büyüyen, gelisen ve dünya sahnesinde yerini güçlendiren bir Sakarya’nin insasi için çalisirken yetistirdigimiz sporcularimizin elde ettigi tarihi basarilarla gururlaniyor, bu yoldaki gayretimiz ve istegimiz her geçen gün artiyor. Uluslararasi düzeyde Türkiye’yi temsil eden Büyüksehirli sporcularimiz 54 madalyayla 2022 yilina damga vurmustur. Her birini kutluyor, Büyüksehir’in hanesine yazdiklari basarilar dolayisiyla tesekkür ediyoruz” denildi.

Kaynak: İHA