Rize'de Yigit Demirel Anisina Turnuva Düzenlendi

Rize’de üzerine kale diregi devrilmesi sonucu hayatini kaybeden 8 yasindaki minik futbolcunun anisina futbol turnuvasi düzenlendi.

Çaykur Rizespor’un 8-10 yas takimi oyuncusu 8 yasindaki Yigit Demirel, 7 Aralik 2022 Çarsamba günü saat 16.45 siralarinda Çaykur Rizespor’un altyapi tesislerinde kale diregi üzerine devrildi. Kaldirildigi hastanede, 3 günlük yogun bakimda verdigi yasam mücadelesini kaybeden Küçük Yigit için bugün Rize’nin Iyidere Ilçesinde futbol turnuvasi düzenlendi.

Turnuva, Çaykur Rizespor, Iyidere Belediyespor, Ofspor, Pazarspor’un altyapi takimlari ve Gürcistan’dan gelen Portus Batumi ve Poti Kolkheti’in altyapi takimlari arasinda düzenlendi.

Düzenlenen turnuvada finale kalan Çaykur Rizespor ve Portus Batumi arasinda geçen kiyasiya mücadelenin kazanani Rizespor oldu. Rizesporlu oyuncular turnuvanin sampiyonu olunca büyük cosku yasarken Portus Batumi takiminin oyunculari gözyaslarina hakim olamadi. Aglayan oyunculari gören Rizesporlu oyuncular minik arkadaslarini teselli etti. Rizesporlu oyuncularin maçi kazanmasiyla ’Yigit ölmedi, kalbimizde yasiyor’ sloganlari atildi. Turnuvanin kazananlarina kupa verilirken Yigit’in annesi Huriye Demirel ve babasi Ugur Demirel’e plaket verildi.



"Yigit’i hiç bir zaman unutmadik unutmayacagiz"

Iyidere Belediye Baskani Saffet Mete, "Kisa bir süre önce aramizdan ayrilan Yigit Demirel’in üzüntüsünü bütün ilçelerimizde hissettik. Yigit kardesimiz artik altyapi takimlarimizin yüzü olacagina inandik. Derepazari Kaymakamligi, Iyidere Kaymakamligi, Iyidere Belediyesi ve Çaykur Rizespor kulübünün destekleriyle Yigit Demirel adina ilk kez düzenlendi.

Yigit’i hiç bir zaman unutmadik unutmayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Umarim Yigit de bize sefaatçi olur"

Iyidere Kaymakami Hasan Musab Okatan,"Bugün güzel bir turnuva geçirdik. Asil amacimiza ulastigimizi düsünüyorum. Bugün kaybeden olmadi. Herkes kazandi. Umarim Yigit’te bize sefaatçi olur" dedi.



"Yigit’in yarim biraktigi futbol hevesini arkadaslari tamamlayacak"

Ugur Demirel, "Yigit’in yarim biraktigi futbol hevesini arkadaslari tamamlayacak. Belediye Baskanimiz sayesinde güzel bir organizasyon oldu. Ben gençlerin hepsinin ileride çok iyi bir futbolcu olacaklarina inaniyorum. Çok da söyleyecek bir seyimiz yok. Oglumuz keske burada olsaydi. Arkadaslariyla beraber top kostursaydi ama evladim Cennet’te güzel bir yerde.

Kaynak: İHA