Kazakistan Short Track Milli Takimi, Dünya Kupasina Erzurum'da Hazirlaniyor

2011 Üniversiade ve 2017 EYOF organizasyonlarina ev sahipligi yapan Erzurum, kis sporlari yatirimlari ile birçok uluslararasi sporcunun da kamp merkezi haline geldi. Bu baglamda Kazakistan Short Track Milli Takimi da dünya kupasi hazirliklarini Erzurum’da sürdürüyor.

Buz hokeyi, buz pateni, curling salonlari, atlama kulesinin yani sira Kandilli ve Palandöken Kayak Merkezi ile kis sporlarinin önemli bir merkezi haline gelen Erzurum, Kazakistan Short Track (Sürat Pateni) Milli Takimi’nin kampina ev sahipligi yapiyor.

Kazakistan Milli Takimi sporcularindan, uluslararasi dereceleri bulunan Nikisha Denis, "Erzurum’u tercih ediyoruz çünkü 2012 yilindan beri sik sik gelmekteyiz. Yüksek rakim bizim için faydali. Erzurum’un buz kalitesi de çok güzel, oteller ve yemekler de çok güzel. Hem de Türkiye bizim kardes ülkemiz oldugu için burayi tercih ediyoruz ve seviyoruz. Bizim 1 hafta sonra dünya kupasi müsabakalarimiz baslayacak ve kupa müsabakalarina hazir olabilmek için Erzurum’u tercih ediyoruz. Mart ayinda Güney Kore Seul’de yapilacak olan dünya kupasinda kürsüye çikabilmek ve madalya alabilmek için burada kamptayiz, müsabakalar için hazirlaniyoruz" dedi.

Kazakistan Short Track Milli Takimi Yardimci Antrenörü Asel Kameshova ise IHA’ya yaptigi açiklamada, "Erzurum’a ilk defa geliyorum, daha önce takimimiz birçok kez geldi fakat benim ilk gelisim. Gerçekten çok güzel bir sehir, tesisler çok güzel, otellerden ve yemeklerinden çok memnunuz. Buz pistleri konusunda çok iyi seviyede. Bir buz salonu degil, birkaç buz salonu var. Gerçekten çok sansli bir sehir. Severek geliyoruz ve gelmeye de devam edecegiz. Yazin yine gelmistik, yüksek rakim olmasi bize büyük katkilar sagladi ve simdi tekrar geldik. Önümüzde önemli 3 tane müsabaka var ve bunlar bizim için önemli müsabakalar oldugu için çalismalarimizi Erzurum’a almistik. Erzurum’un yüksek rakimli olmasinin burada çalisma yapmamizda büyük etkisi oluyor. Dünya kupasi müsabakalarinda madalya kazanmasi hedefliyoruz" seklinde konustu.

Erzurum’da kamp için konaklama tesislerinin de üst düzeyde oldugunu dile getiren Kazak heyet hem tesislerden hem de otellerde memnun olduklarini dile getirdiler.

Kaynak: İHA