Jayden Oosterwolde Açiklamasi 'Sampiyonluk Için Savasmaya Hazirim'

Fenerbahçe’nin yeni transferi Jayden Oosterwolde, "Bu takimin sampiyonlugu ne kadar çok istedigini biliyor ve görüyorum. Ben de bunun için savasmaya hazirim. Saha içi ve disinda bu takimin menfaati için elimden geleni yapacagim" dedi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasinda deplasmanda Adana Demirspor ile oynayacagi karsilasmanin hazirliklarini bugün yapilan antrenmanla sürdürdü. Sari-lacivertlilerin, Italyan ekibi Parma’dan kadrosuna kattigi Jayden Oosterwolde, antrenman öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Fenerbahçe’ye transfer oldugu için çok mutlu oldugunu dile getiren Oosterwolde, "Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. Düsündügüm seylerin gerçek oldugunu geldigimde daha net anladim. Fenerbahçe’nin büyüklügünü buraya geldikten sonra da gördüm. Taraftarlar beni her zaman desteklediler. Umarim bizi sezon sonuna kadar desteklemeye devam ederler" ifadelerini kullandi.

"Bu takima ve taraftarlara neler katabilecegimi göstermek istiyorum"

Kendisini hazir hissettigini söyleyen Hollandali futbolcu, "Italya’da da sürekli süre aliyordum. Çok büyük bir camiaya geldim. Burada da baskinin olacagina süphem yok. Fenerbahçe’ye yardimci olmak için her zaman hazirim. Bu takima ve taraftarlara neler katabilecegimi göstermek istiyorum. Bunu da yapabilecegimi biliyorum. Fenerbahçe’ye sampiyonluk yolunda yardimci olmak için geldim" dedi.



"Umarim Hollanda milli takimindan davet alabilirim"

Hollanda milli takiminda oynamak istedigini belirten genç oyuncu, "Böyle bir hayalim var. Genç takimin bir parçasiydim. Hollanda milli takiminin ikinci takimina da gidecektim, ama yasamis oldugum sakatliktan dolayi gerçeklesmedi. Umarim böyle bir davet alabilirim. Bunu yapabilmek için iyi bir performans ortaya koymak zorundayim" seklinde konustu.



"Jorge Jesus çok iyi bir teknik adam”

Jorge Jesus’un çok basarili bir hoca oldugunun altini çizen Oosterwolde, "Ben Jorge Jesus ile alakali çok olumlu seyler duydum. Kendisi gerçekten çok iyi bir teknik adam. Ondan çok sey ögrenecegimden süphem yok. Hayalim, burada iyi bir performans ortaya koyarak, Premier Lig’e gitmek ve Hollanda milli takiminda boy göstermek" diye konustu.



“Benim burada tek amacim, takima yardimci olmak”

Transfer sürecinde sari-lacivertli ekibin Hollandali eski oyunculari Pierre van Hooijdonk ve Dirk Kuyt ile konusmadigini belirten Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu ile de herhangi bir görüsmesi olmadigini aktardi. Ara transfer döneminde baska takimlarin da kendisiyle ilgilendigini belirten Hollandali savunmaci, "Farkli liglerden ilgi vardi. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Kariyerimin bir sonraki asamasini düsünerek buraya geldim. Benim burada tek amacim, takima yardimci olmak. Yeteneklerimi ortaya koymak istiyorum. Umarim benim katkimla beraber sampiyonluklar ve kupalar kazaniriz. Sonrasinda neler olacagini görecegiz" dedi.



“Asist anlaminda fayda saglamayi seviyorum”

Hem hücumda hem de savunmada kendisine verilen rolü en iyi sekilde yerine getirmeye çalistigini söyleyen Oosterwolde, "Defansif anlamda hizli bir oyuncu oldugumu söyleyebilirim. Savunmada 1’e 1 pozisyonlarda da iyi oldugumu düsünüyorum. Beni biraz izlemisseniz ofansif bir oyuncu oldugumu da görmüssünüzdür. Saha içerisinde ileri çikmayi ve takimima asist anlaminda fayda saglamayi seviyorum. Geçen yil da Italya’da oynuyordum. Orada da defansif yönlerimi güçlendirdigimi düsünüyorum. Ofansif ve defansif anlamda iyi oldugumu söyleyebilirim" seklinde konustu.



"Böyle bir ilgi ve teklifi beklemiyordum"

Fenerbahçe’nin kendisine teklif yapmasini beklemedigini ifade eden genç sol bek oyuncusu, "Tam tarihi hatirlamiyorum ama zannedersem ocak ayi basindaydi. Teklifi ilk duydugumda sok olmustum. Böyle bir ilgi ve teklifi beklemiyordum. Elbette ki bu ilgiyi duyunca çok mutlu oldum ve buraya geldim" dedi.



“Takim arkadaslarimla oynamak için sabirsizlaniyorum”

Fenerbahçe Stadyumu’nun atmosferinden çok etkilendigini belirten Jayden Oosterwolde, "Stada trafikten dolayi biraz geç geldik. Ikinci yariyi izleyebildik ve atmosfer çok iyiydi. Bu atmosferde oynamak için kendimi hazir hissediyorum. Valencia, 4 gol atti. O benim dikkatimi çekti. Ayrica 10 numaramiz Arda iyi bir oyun ortaya koydular. Takim arkadaslarimla oynamak için sabirsizlaniyorum" diye konustu.



"Sampiyon olmayi çok ama çok istiyorum"

Fenerbahçe’de 24 numarali formayi giyecegini açiklayan Oosterwolde, "Taraftarlarimizin beklentisi, sampiyonluk. Sampiyon olmayi ben de çok ama çok istiyorum. Galatasaray ile 4 puan fark var. Maç maç bakmak durumundayiz. Her maçi kazanmamiz gerekiyor. Amacimiz, bu yönde. Bu sekilde düsünürsek sampiyon olacagimizi düsünüyorum. Bunu gerçeklestirmek için iyi bir performans ortaya koymali ve birbirimize güvenmeliyiz. Bunu yapabilirsek bana göre sampiyon biz olacagiz. Buraya geldikten sonra bu baskiyi fazlasiyla hissettim. Bu takimin sampiyonlugu ne kadar çok istedigini biliyor ve görüyorum. Ben de bunun için savasmaya hazirim. Saha içi ve disinda bu takimin menfaati için elimden geleni yapacagim" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA