Galatasaray Ile Ümraniyespor 2. Randevuda

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de yarin evinde oynayacagi Ümraniyespor ile ligde ikinci kez karsi karsiya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasinda Galatasaray yarin saat 20.00’de Nef Stadyumu’nda Ümraniyespor ile karsilasacak. Ligde sari-kirmizililar 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 maglubiyetle aldigi 48 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Ümraniye ise 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 maglubiyet sonucunda topladigi 14 puanla son sirada yer aliyor.

Galatasaray ile Ümraniyespor, Süper Lig’de ikinci kez rakip olacak. Ligin ilk yarisinda oynanan müsabakayi sari-kirmizililar 1-0’lik skorla kazandi.

13 maçtir kazaniyor

Galatasaray’in, 10’u Süper Lig, 3’ü Ziraat Türkiye Kupasi olmak üzere 13 maçlik galibiyet serisi bulunuyor. Bu müsabakalarda sari-kirmizililar ligde Fatih Karagümrük, Besiktas, Medipol Basaksehir, Istanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor, Antalyaspor ve Giresunspor, Türkiye Kupasi’nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor’u maglup etti.

Rekor için sahada

Galatasaray, Ümraniyespor maçindan galip ayrilmasi durumunda tarihindeki en uzun galibiyet serisini geçecek. Sari-kirmizililar, 1987-1988 sezonunun son 9 haftasi, Cumhurbaskanligi Kupasi maçi ve 1988-1989 sezonunun ilk 3 haftasi olmak üzere 13 müsabaka ile en uzun galibiyet serisini yakalamisti. O dönemde takimin basinda Mustafa Denizli bulunuyordu.

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor karsilasmasini kazanmasi durumunda Mustafa Denizli’yi geride birakacak ve sari-kirmizililarla en uzun galibiyet serisini yakalayan teknik direktör olacak.

Iç saha karnesi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon evinde 9 maça çikti. Aslan, bu mücadelelerde 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyetle 22 puan aldi. Cimbom, sahasindaki maçlarda 18 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Sari-kirmizililar, ligde sahasinda son olarak Antalyaspor ile karsilasti ve rakibini 2-1 yendi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadigi 20 karsilasmada filelerinde 14 gole engel olamadi. Sari-kirmizililar, bu alanda en az gol yiyen takim konumunda bulunuyor. Aslan ayrica bu sezon ligde oynadigi 9 müsabakada da kalesini gole kapadi.

3 futbolcu kart sinirinda

Galatasaray’da 3 futbolcu sari kart sinirinda yer aliyor. Baris Alper Yilmaz, Kerem Aktürkoglu ve Berkan Kutlu ceza sinirinda bulunan isimler. Bu 3 futbolcu, Ümraniyespor mücadelesinde sari kart görmeleri durumunda 23. haftada oynanacak Trabzonspor karsilasmasinda cezali duruma düsecek.

Antalyaspor maçinda gördügü sari kartla cezali duruma düsen Abdülkerim Bardakci cezasini Giresunspor deplasmaninda tamamladi.

Cihan Aydin düdük çalacak

Galatasaray ile Ümraniyespor arasinda oynanacak mücadeleyi hakem Cihan Aydin yönetecek. Aydin’in yardimciliklarini Ibrahim Çaglar Uyarcan ile Aleks Tascioglu yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Mustafa Kürsad Filiz olacak.

Kaynak: İHA