Dicle Nehri Kenarinda Atil Araziye Bölgenin En Büyük Mesire Alani Yapilacak

Sirnak’in Cizre ilçesinde atil durumda olan 60 dönümlük araziye bölgenin en büyük mesire alani Dicle Nehri kenarina yapilacak.

Cizre’nin Dirsekli Mahallesi’nde bulunan daha önce nehir yatagi olan 60 dönümlük alan düzenlenerek bölgenin en büyük ve en donanimli mesire alanina dönüstürülecek.

Atil durumda olan nehir yatagi 60 dönümlük arazinin mesire alanindaki çalismalar tamamlandiginda, içerisinde yürüyüs yollari, bisiklet yolu, kamelyalar, çocuk oyun alanlari, spor aletleri grubu, yesil alanlar, mescit ve lavabo, otopark, barbekü mangal yerleri, voleybol ve basketbol sahalari, kumlu tenis sahasi, sahil yolu oturma bandi, peyzaj ve agaçlandirma ile bölgenin en büyük ve en donanimli mesire alanina sahip olacak.

Ilçe Kaymakami Nazli Demir, mesire alaninda incelemelerde bulundu. Devletin imkanlarini vatandaslar için seferber ettiklerini belirten Kaymakam Demir, “Bölgemizin en büyük mesire alaninin yüklenici firmaya yer teslimini bugün itibari ile yapmis bulunmaktayiz. Insallah en kisa sürede tamamlayip vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. 60 dönümlük bir alanda Dicle Nehri’nin kenarinda vatandaslarimiz, ailesi ile birlikte güzel zaman geçirecegi müthis bir mekân olacak ve bulundugumuz yörede de bu anlamda tek olacak" dedi.

Kaynak: İHA